Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Το τέλος του μεταπολιτευτικού τσουνάμι



Η Βάσω Παπανδρέου για την διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην πρωθυπουργό.
Η ανεξάρτητη βουλευτής δηλώνει, μεταξύ άλλων: "Σήμερα, κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι η ΝΔ οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή. Αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές, εμείς αποτελειώσαμε τη χώρα. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προθέσεις αλλά καταστροφικά αποτελέσματα".

Απαντώντας, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανακοίνωσαν: "Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κ. Βάσω Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι, η κ. Βάσω Παπανδρέου, ήταν απούσα από τη χώρα καθ΄ όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Έτσι εξηγείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας".



Η συντρόφισσα Βάσω ιστορικό στέλεχος, οριζόντια και κάθετα, του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνια Σοσιαληστρική Οργάνωση Καθαρμάτων) μετά τις δηλώσεις της και την απάντηση που πήρε απο το περιβάλον του Yorgo έβαλε την ταφόπετρα στην μεταπολίτευση του 1974. Μεταπολίτευση που κατεπλευσε στην Ελλάδα καβάλα στα τουρκικά άρματα μετά την προβοκάτσια του Πολυτεχνείου.

Η ΝΔ (Νυχτωμένη Διαχρονικά) με αρχηγό της τον παλαιοκομματικό Καραμανλή Α’ χωρίς σκέψη, πιστεύω ή ιδεολογία είχε μόνο ένα στόχο να μη φανεί ότι παρέχει λιγότερη ευημερία απο την περίοδο της “χουντας”. Παράδωσε την χώρα στα νύχια της αριστεράς, στέλνοντας στον εισαγγελέα όποιον τόλμαγε να θυμίσει τα εγκλήματα της, Κατά την περίοδο 1974-1981 άρχισε μία διαδικασία προοδευτικής κρατικοποίησης της ελληνικής οικονομίας. Η κρατικοποίηση ξεκίνησε απλώς απο αισθήματα μνησικακίας των παλαιοκομματικών κατά των επιχειρηματιών που είχαν συνεργαστεί με την “χούντα” (κατά τον σιδηρού κανόνα του Μπέη “η βιομηχανία, τζάνεμ, είναι πάντα με το δοβλέτι!”) και συνεχίστηκε απο τις ιδιοτελέις σκέψεις και προθέσεις διαφόρων πολιτικών και διευρύνουν το γραφείο τους και ενίοτε τον αφανή μισθό τους ( Κ. Κόλμερ, Τελευταίο σκαλί, στου κακού τη σκάλα, Μεσημβρινή, 7/1/1986, σελ 34-35). Ετσι τελείωσαν η ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΧΡΩΠΕΙ., Λιπάσματα....

Το 1981 αποκαταστάθηκε, κατά Πάγκαλο, η δημοκρατία στην Ελλάδα. Η αριστερά ανήλθε στην εξουσια, Η αριστερόστοφη σάχλα έκανε το όνειρο της πραγματικότητα. Με φραστικά πυροτεχνήματα ο ολετήρας αρπακολατζής Ανδρέας Παπανδρέου παρέα με την μουσάτη σοσιαλεβεντουριά οδήγησε την ελληνική κοινωνία προς το σκυλλάδικο, τον κοινωνικό τουρισμό, την ασυδοσία. Με δανεικά διόγκωσε την ελληνική οικονομία. Η κομματικοποίηση των πάντων και η ασυδοσία των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών έβαλαν τέλος στην βιομηχανία, ότι είχε περισέψει απο το καραμανλικό τσουνάμι, και εμπόδισαν κάθε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια στο όνομα της αντικαπιταλιστικής πάλης. Μισθολογικές ωριμάνσης, αθρώοι διορισμοί της κομματικής πελατείας αύξησαν την ζήτηση χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη εγχώρια πρσφορά, η ντόπια βιομηχανία είχε τελειώσει. Οι μουσάτοι συνδικάλες με το στρατωνισμένο ύφος, που δεν σήκωναν αντιρρήσεις, ασύδοτοι κατέστρεψαν ολοσχερώς την πειθαρχία στους χώρους εργασίας με αποτέλεσμα την κάμψη της παραγωγής και την πτώση των επενδύσεων. Συγχρονως τα έργα σοσιαλιστικής βιτρίνας πλατείες και η αθρόα χρηματοδότησης της τοπικής κακοδιοίκησης σπατάλησαν και έφαγαν τα πακέτα στηριξης.

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι το τέλος του μεταπολιτευτικού τσουνάμι που για 37+1 χρόνια υποσχέθηκε λαγούς με πετραχίλια. Έλα όμως που οι σοσιαλεβέντες, οι σοσιαλσκυλλάδες παρέα με τους μπεταντζήδες κράτησαν τα πετραχίλια για πάρτι τους, μας έμειναν οι λαγοί που όμως ήταν γρήγοροι και την κοπάνησαν. Ετσι μείναμε στα λόγια, με τα χέρια αδειανά να κλαψουρίζουμε στα βοθροκάναλα....

Θα βάλουμε μυαλό; Πολύ αμφιβάλω...Η Ελλάδα είναι γεματη κοψοχέρηδες....που δικαιούνται συντάξεις αναπηρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου