Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Η Βλαχάρα“Βλαχάρα!” φώναζαν στην σύζυγο του Ακη κυρία Βίκυ Σταμάτη οι όχλοι έξω απο τα δικαστήρια. Ας γελάσω! Η κυρία Σταμάτη δεν είναι παρά η εικόνα της Ελλάδας όπως την κατάντησε ο ολετήρας αρπακολατζής Ανδρέας και το κόμμα του. Η Βίκυ είναι η επιτομή  της ελληνικής φαυλοκρατίας όπως την ολοκλήρωσε, την θεσμοθέτησε απεριόριστα,με την ανοχή της ΝΔ (Νυχωμένης Διαχρονικά) και των άλλων “δημοκρατικών δυνάμεων”, το ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνια Σοσιληστρική Οργάνωση Καθαρμάτων).  

Με γυαλιά σινιέ Ferragamo, τσάντα Dior 3.200 ευρώ και ντύσιμο 5.000 ευρώ (ReaFM 20/4/2012) η κυρία Σταμάτη ή “βλαχάρα” είναι η γνήσια εικόνα της “μεγάλης δημοκρατικής παράταξης” των “προοδευτικών δυνάμεων” που έστεισαν στην Ελλάδα το σύστημα διαφθοράς που αφού επεκτάθηκε σε όλες τις πλευρές της εθνικής ζωής  κατάφαγε τον πλούτο της χώρας με την ψήφο αυτών που σήμερα κλαψουρίζουν και φωνάζουν “βλαχάρα”.

Η “δημοκρατική παράταξη” της “βλαχάρας”   διαμοίρασε τα ιμάτια της Ελλάδας. Κρατησε για τον εαυτό της τα μοντελάκια Dior και τα κυλοτάκια Victoria Secret και πέταξε στους χαχόλους της ψηφομάζας τα αποφόρια της και τις  μεταχειρισμένες κυλότες και αυτοί ήταν ευχαριστημένοι, μα πολύ ευχαριστημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου