Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ολοι μας λιγο πολύ εχουμε και καποιον γνωστο εκπαιδευτικο από οπου μαθαινουμε τι ακριβως γινεται στα σχολεια ΧΩΡΙΣ τις παραμορφωσεις που κανουν οι συνδικαλιστες και οι δημοσιογραφοι.

Το παρακατω είναι αυθεντικο και μου τον διηγηθηκε πριν 2-3 χρονια ενας εκπαιδευτικος που υπηρετει ακομα.

Μια κυρια εκπαιδευτικος αντι του ωραριου 18 ωρων που επρεπε να εχει  ειχε μονον 9 ωρες διδασκαλιας στο σχολειο και συμφωνα με τον νομο επρεπε να παει σε γειτονικο σχολειο για συμπληρωση ωραριου.
Η κυρια φυσικα δεν ηθελε και αρχισε να πηγαινει στο σχολειο διαφορα χαρτια από γιατρους  ότι είναι σοβαρα αρρωστη για αυτό δεν μπορουσε να παει στο γειτονικο σχολειο !!!!κτλ κτλ Παρακαλουσε τον διευθυντη του σχολειου να κανει κατι να μην παει αλλου,και φυσικα τον προισταμενο του γραφειου που ειχε και τον τελικο λογο.

Εκεινοι δεν επειθοντο από την επιχειρηματολογια της κυριας και ανελαβε να φερει εις περας το εργο το συνδικαλιστικο οργανο των καθηγητων η ΕΛΜΕ της περιοχης οπου ανηκε το σχολειο !!!Πηγε λοιπον ολοκληρο το Δ.Σ της ΕΛΜΕ για συζητηση με τον προισταμενο για διαφορα εκπαιδευτικα θεματα μεταξυ των οποιων και να μην παει σε άλλο σχολειο για συμπληρωσγη ωραριου η εν λογω κυρια.
Τελικα μαλλον ο προισταμενος υπεχωρησε και ειπε στον διευθυντη τους σχολειου να την δικαιολογει με καποιες ωρες αναθεσεως αλλης ενδοσχολικης απασχολησεως.Επειδη η εν λογω κυρια το επαιζε ότι δεν ξερει τιποτε από άλλες δουλειες(τον μισθο όμως τον επαιρνε κανονικα) και το σχολειο ειχε μια μικρη βιβλιοθηκη που καπου καπου στις 15 μερες δανειζε κανενα βιβλιο σε μαθητη, ο διευθυντης την παρακαλεσε να μεινει 2-3 ωρες (μονο την ημερα που ειχε μονο μια ωρα διδασκαλιας) στην βιβλιοθηκη και ετσι θα της  δικαιολογησει το μειωμενο της ωραριο.
Μια ημερα της εβδομαδος συμφωνα με το ωρολογιο προγραμμα του σχολειου η εν λογω κυρια εχει ΜΟΝΟ 1 (8.15-9)ωρα και μετα εφευγε από το σχολειο!!

Μεταξυ διευθυντου του σχολειου και καθηγητριας εγινε ο παρακατω διαλογος αυθεντικος διαλογος.

.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Κυρια ταδε την  Τεταρτη  από ότι βλεπω στο ωρολογιο προγραμμα  εχετε μονο μια ωρα σας παρακαλω να μην φευγετε και να παραμεινετε 3 ωρες στο σχολειο (δηλαδη  αντι να φευγει στις 9 να φυγει στις 11.30) στην βιβλιοιθηκη ως απασχοληση.

Καθηγητρια:Δεν μπορω κυριε διευθυντα εχω προβληματα δεν το καταλαβαινετε;;;Εχω φερει και χαρτια γιατρου!!!

Διευθυντης:Μα κυρια μου καταλαβαινετε ότι εχετε μονο 9 ωρες την εβδομαδα πως θα σας δικαιολογησω;;;

Καθηγητρια: Γιατι μου το κοπανατε αυτό συνεχεια περι μειωμενου ωραριου κυριε διευθυντα;; Ο χρονος που ερχομαι από το σπιτι μου εδώ και επιστρεφω δεν μετραει;;;

Κοκκαλο ο διευθυντης.Και να σας παω και κατι; Η κυρια εμεινε με 9 ωρες την εβδομαδα όχι μονο προς υγειαν τον κοροιδων αλλα και σε πεισμα αλλων συναδελφων της στο ιδιο σχολειο που ειχαν κανονικωτατο ωραριο 21 ωρων την εβδομαδα!!!

ΔΙΑΛΟΓΟΣ δευτερος στο ιδιο σχολειο με τον ιδιο διευθυντη

Μια άλλη κυρια ειχε παει το σχολειο του για συμπληρωση ωραριου.Το ωρολογιο προγραμμα όμως κατά τυχη της εβγαζε δυο συνεχομενα κενα στην διδασκαλια .Η κυρια δεν ηθελε τα κενα για να φευγει νωριτερα.Ομως αυτό ηταν αδυνατο και αρχισε τα παραπονα στον διευθυντη.

Κυριε διευθυντα σας παρακαλω να μου κλεισετε τα κενα
Διευθυντης: Δεν μπορει ο προγραμματιστης.Θα αλλαξει ολο το προγραμμα από την αρχη και είναι πολύ δυσκολο.Στο κατω κατω ειστε υποχρεωμενη να μενετε στο σχολειο μεχρι να σχολασει.

Καθηγητρια: Τι είναι αυτά που μου λετε κυριε διευθυντα;; Στο άλλο σχολειο εχω δυο συνεχομενα κενα αλλα διπλα εχει λαικη και παω και ψωνιζω Εδώ τι θα κανω;;
Διευθυντης : Και εδώ κυρια μου ειναι κοντα η ΕΡΜΟΥ πηγαινετε εκει να περασει η ωρα σας!!!(δεν λεω ατρανταχτρο επιχειρημα και ο διευθυντης)

Τετοια εχω ακουσει απειρα αν θυμηθω και αλλα θα τα βαλω εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου