Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

και όμως το κατούρημα.....


Το καθεστωτικό κατεστημένο, το "συνταγματικό τόξο", το κεντρικό σύστημα μαζικής αποχαύνωσης ξανά και ξανά ωρύεται. Ο Γιομπαζολιάς, ο Τράγκας, ο Αδωνις Γεωργιάδης  και πάει λέγοντας σαν κάποιος να τους τράβηξε το σχοινί ξανά και ξανά το ίδιο μοτίβο. Σαν τα γραμμόφωνα που τα κουρδίζουν παίζουν το ίδιο ρεφρέν: Ο Παππάς Κατούρησε!

  • Τα ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε και λιποθυμάνε στα σχολεία και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Οι Έλληνες ζουν μέσα στην φτώχεια και την δυστυχία και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Οι Ελληνίδες ξεπουλάνε τα χρυσαφικά τους για ένα κομμάτι ψωμί και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Η Πατρίδα ξεπουλειέται και όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Οι Έλληνες δε μπορούν να περπατήσουν στις γειτονιές τους και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Στα χωριά βασιλεύει ο τρόμος και ο φόβος, και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Σε λίγο καιρό από το φόβο μη μας ληστέψουν θα κινούμαστε με φάλαγγες από την μία πόλη στην άλλη και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!


Και λοιπόν; Κατούρησε και κάτι τρέχει στα γύφτικα ή τα "ευπαθή" ή ακόμα καλύτερα επί το προοδευτικοτερον χέστηκε η φοράδα στο αλώνι". Για 40 χρόνια αυτοί που σήμερα αγανακτούν με το δήθεν κατούρημα κατουρούν, αφοδεύουν πάνω στους Έλληνες και βιάζουν την συλλογική μας μνήμη.
Χτυπιούνται για το "κατούρημα" οι διάφοροι εφημεριδογράφοι που με πολύ λογισμό, συμπλεγματική μανία ξεπουλάν  την  Ελλάδα για το μεροκάματο. Αγανάκτησε η σεσημασμένη δημοσιογραφία, οι  καλοταϊσμένοι δημόσιοι διανούμενοι που πρακτορεύουν ξένα συμφέροντα προσπαθώντας να κάνουν τους Έλληνες αντικείμενα χωρίς μνήμη, χωρίς παρελθόν και μέλλον. Σκυλιά του Παβλόφ που πίσω από τον μπερντέ της “δημοκρατίας” γαβγίζουν λυσσάρικα στο άκουσμα των λέξεων πατρίδα, έθνος, θρησκεία που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή.

Η Κανέλλη είχε πει ότι: και το κατούρημα είναι πολιτική πράξη (RealFm, Ελληνοφρένεια, 27/2/2012). Ο συναγωνιστής Παππάς "έβγαλε το πουλί του και κατούρησε" με αυτή την κατά Κανέλλη πολιτική του πράξη έδειξε  ότι η αδυναμία των Ελλήνων, ο σφετερισμός της θέλησης τους παίρνει τέλος. Οι χρυσαυγίτες έξω απο το MEGAλο κανάλι των μεγάλων ψεμάτων γκρέμισαν τα τείχη που "χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ" έκτισαν γύρω μας.

  Όλοι και όλες δημόσιοι και κοινοί΄επαγγελματίες και ερασιτέχνες της παραπληροφόρησης ενώθηκαν σε μια Ιερή Συμμαχία ενάντια στο "κατούρημα" Δεν θα περάσει.  Ο ταριχευμένος λόγος, η κομπάζουσα αμάθεια των κάθε λογής λακέδων του Soros και του USAID, οι ρεπατζούδες του πολιτικού κατεστημένου, οι έμπουσες, οι μποβαρίζουσες και οι διάφορες συνοικιακές κατίνες της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας που για δεκαετίες μέσα από τις φυλλάδες και τα κανάλια διαβουκόλιζαν την θέληση των Ελλήνων βρήκαν αντίλογο. Οι διάφοροι μαϊντανοί, οι δημόσιοι διανοούμενοι, οι ανιματέρ βουλευτές, οι τσούλες της πολιτικής, τα Botox των 8 και 9 και οι υπουργοί κονφερασιέ δεν είναι πλέον μόνοι τους, να παίζουν θέατρο....

1 σχόλιο:

  1. ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΣΟΥΜΕ....
    ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΜΙΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ.....
    ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή