Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο Γκάντι βιαιότερος του Χιτλερ!

Ο Γκάντι βιαιότερος του Χιτλερ!

Το παλικάρι  του SYRIZA ο πηδήκουλας Τατσόπουλος του έδωσαν και διάβασε στην βουλή - “αυτό το μπορντέλο όπου τριακόσιοι μασκαράδες γαμούν τις πολιτικές ελευθερίες του Ελληνικού λαού”, Μ. Καραγάτσης , Τα Στερνά του Μίχαλου - ένα νεανικό κείμενο του  βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά που αναφερόταν στον Χίτλερ.  Συντονισμένες από  το  αόρατο χέρι αυτών που τρέφουν αταβιστικό μίσος κατά του ελληνισμού οι μαριονέτες των ΜΜΕ(ξαπάτησης) το έκαναν σημαία μίσους και εχθροπάθειας.
Τα βαρεία ονόματα με τα άδεια κεφάλια των κοινωνικών φίλων του χουβαρντά μπάρμπα Χριστοφοράκου που τα ονοματάκια τους είχαν σβηστεί προσεκτικά με μπλανκο από την λίστες τους λύσσαξαν. Οι παρακεντέδες δημοσιογράφοι,  λυκάνθρωποι των μυστικών κονδυλίων, των μυστικών υπηρεσιών άκουσαν την φωνή του κυρίους τους και με άφθονη οίηση, χαρακτηριστικό της φάρας τους, όρμησαν να “ενημερώσουν” την ψηφομάζα με αηδιαστικούς μονολόγους.
Οι νταβατζήδες- πολιτικός λόγος-  του πηδήκουλα Τατσόπουλου τυμβορυχώντας στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών του έδωσαν το κείμενο που διάβασε και κάτι τρέχει στα γύφτικα ή επί το αριστερό-προοδευτικό χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

Ο Zιζεκ ο μεγαλύτερος κατά Λαφαζάνη ή Στρατούλη, δεν θυμόμαστε,  φιλόσοφος του 21ου αιώνα ούτε λίγο ούτε πολύ είχε δηλώσει ότι ο Γκάντι ήταν πιο βίαιος από τον Χίτλερ. The Violent Visions of Slavoj Žižek, New York Review of Books


Ο Τσίπρας στην Κροατία, εκεί τον πήγαν τα παιδιά της Madison Avenue. είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με το Ζιζεκ που είχε κάνει τις παραπάνω δηλώσεις και είχαν φιλοσοφικές συζητήσεις. Τι είδους φιλοσοφικο-καλλιτεχνικες αναζητήσεις μπορεί να κάνει ο schooligan Τσίπρας με το περιορισμένο μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο; Το πιθανότερο είναι  να  άκουσε τον Ζιζεκ,σαν καλός μαθητής, για το πως στήνεται η καρμανιόλα η πως να γίνει βιαιότερος του Χίτλερ και να φτάσει ή ξεπεράσει την βία του Γκάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου