Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ενας παλιάτσος ανησυχεί...

ΣΥΝ: Προκλητικό σίριαλ η συνεχής προβολή του Γλίξμπουργκ

Ο Κ.Μαρματάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος αθλητισμού, με αφορμή την απονομή του αργυρού μεταλλίου από τον τέως μονάρχη στον Έλληνα αθλητή κωπηλασίας Δημήτρη Μούγιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Όχι μόνο κακόγουστο αλλά και προκλητικό γίνεται το σίριαλ με τα συνεχόμενα επεισόδια προβολής του Γλίξμπουργκ. Κι αν ο ίδιος - σε συνεργασία με την κλειστή κάστα των «αθανάτων» της ΔΟΕ - κάνει τη δουλειά του, σοβαρά ερωτηματικά ανακύπτουν για τους παράγοντες (αθλητικούς και όχι μόνο) της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο. Κανείς σκεπτόμενος Έλληνας δεν μπορεί να δεχθεί ότι η προσβολή του πολιτεύματος και των πολιτών της χώρας μας εξελίσσεται εν αγνοία τους. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και πρέπει να τις αναλάβουν».


Ο παλιάτσος του ΣΥΝ ανησύχησε! Ο κακομοίρης ενοχλήθηκε που ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος απένειμε το μετάλλιο στον Ολυμπιονίκη Μούγιο. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον παλιατσο του ΣΥΝ ότι ο τέως είναι Έλληνας υπήκοος και Ολυμπιονίκης.

Ας αφήσει τις σάχλες. Ο σύντροφος Μαρματάκης δεν έχει να πει τίποτε άλλο και άρπαξε την ευκαιρία, της απονομής των μεταλλίων, για να βάλει το ονοματάκι του στο χάρτη να φανει και να γίνει συζήτηση.
Μου θυμίζει εκείνους του καραγκιόζηδες που διέκοπταν τις λειτουργίες και φώναζαν "τοις ευσεβέσι" όταν κανένας παπάς εκστόμιζε το βυζαντινό "βασιλεύσι" για να δείξουν πόσο δημοκράτες ήτανε. Τρομάρα τους!

Ρε μεγάλε Μαρματάκη η δημοκρατία δεν φοβάται τον Κωνσταντίνο η κανέναν Κωνσταντίνο. Η Δημοκρατία είναι βαθιά εδραιωμένη στην συνείδηση των Ελλήνων.

Έχει ισχυρή Βουλή, άσχετα αν μερικοί κακεντρεχείς την αποκαλούν μπορντέλο, και έναν πολιτικό κόσμο αδέκαστο και αδιάφθορο. Τώρα με την Ζίμενς θα ασχολούμαστε. Τα πολιτικά κόμματα με τις διαφωνίες τους και τις διαφορετικές αντιλήψεις για το τι πρέπει να γίνει είναι πρότυπα εποικοδομητικού διαλόγου για το καλό όλων των Ελλήνων και κυρίως των μελών και φίλων. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και μοιράζεται ακριβοδίκαια σε όλους, αν υπάρχει και κάνα πάρα δικαστικό κύκλωμα, τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή. Τα δημόσια
σχολεία είναι κέντρα μάθησης και γραμμάτων. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το αμερικάνικο Κολέγιο του Ψυχικού. Αν πέφτουν που και που μερικά δράμια βία. Παιδιαρισματα! Τα Πανεπιστήμια είναι κέντρα επιστήμης και σοφίας όπου οι Έλληνες νέοι προετοιμάζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία κάτω από το άγρυπνο μάτι Πανεπιστημιακών που με αυταπάρνηση και αφιλοκέρδεια δίνουν τις γνώσεις τους στην νεολαία για ένα καλύτερο αύριο. Αν κάποιος που και που τσαλαβουτάει στο δημόσιο κορβανά, τι να κάνουμε φιλόσοφος είναι ο άνθρωπος όχι διαχειριστής.

Η αρμονία, η συγκατάβαση, ο σεβασμός του άλλου είναι το χαρακτηριστικό της σύγχρονης Δημοκρατικής Ελλάδας. Μίας Δημοκρατίας ώριμης και ισχυρής που στηρίζεται σε θεσμούς, και δεν έχει κανένα πρόβλημα αν ένας τέως βασιλιάς απονείμει και κανά μετάλλιο.

2 σχόλια:

  1. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΝ ΤΕΩΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ "ΚΡΑΤΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΑΝΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΝΟΙΩΘΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Ηλιάδης δεν "μετείχε της ελληνικής παιδείας" ποτέ, αίμα έχει διαφορετικό ως υιοθετημένος, έχει όμως θετό μπαμπά έλληνα, άρα για τα Συρίζια είναι καλός ως σημαιοφόρος!

    ο κοκός μετείχε απ' όλες τις πάντες της ελληνικής παιδείας, τρεις γενιές οι πρόγονοί του γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μετείχαν της ελληνικής παιδείας, αλλά για τα Συρίζια δεν κάνει να δίνει ούτε μετάλλια!

    Αν δεν παραδεχθούν ότι η συζήτηση είναι για την πολιτική καταγωγή και τις κομματικές τους φαντασιώσεις, ούτε με τα πνεύματα, ούτε με τα αίματα εξηγείται το φαινόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή