Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

"η Βασίλισα είναι γυμνή".......


Η συντρόφισσα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι οι βασικές λέξεις - κλειδιά και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία είναι «η δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας για όλους, Παιδεία».

Νάτες τις βρήκαμε τις λέξεις- κλειδιά για την παιδεία. Μετά την "Πράσινη Ανάπτυξη" και τα πράσινα άλογα του Yorgo μας ήλθαν και τα κολοκυθάκια αυγολέμονο της συντρόφισσας Διαμαντοπούλου. Η συντρόφισσα ή Αννα επειδή της αρέσουν τα κολοκυθάκια αυγολέμονο έχει την εντύπωση ότι οι Έλληνες έχουν αντικαταστήσει τον εγκέφαλο τους με κολοκύθια.

H πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα παιδείας ξεκινάει από πολιτικές διαθέσεις και επιτρέπει στον εαυτόν της να ζει στον μύθο και από τον μύθο να συνάγει κρίσεις, συμπεράσματα και να κάνει προτάσεις με τις οποίες διασκεδάζουν οι πραγματικοί Ελληνες, οι ελευθερωμένοι Ελληνες από τα κομματικά χαλινάρια που κλίνουν τα αυτιά τους στα "κικιρίκου" της αντικοινωνικής αριστεράς. Αριστεράς που μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει τίποτα το αξιόλογο στη χώρα παρά μόνο αναδρομές σε απομακρυσμένα γεγονότα του εθνικού μας βίου και σταματημένη στο χρόνο μηρηκάζει τα ξεπερασμένα κλισέ του μαρξισμού των αρχών του περασμένου αιώνα.

Επί 35 χρόνια η Παιδεία των Ελλήνων έχει παραδοθεί άνευ όρων στο αριστερό παρακράτος και την "δημοκρατία" που πρεσβεύουν οι αριστερές μαφίες του φωταδίστικου μηδενισμού.

Επί 35 χρόνια μια μικρονοηκή μειοψηφία, με την κάλυψη των κομμάτων της αριστεράς από το "λαϊκό" ΠΑΣΟΚ, το απολίθωμα του ΚΚΕ, και τους αριβίστες της κοινωνικής ισότητας της ροζέ αριστεράς, - δεν μιλάμε για ΝΔ, αυτή δεν υπάρχει σαν αυτόνομη πολιτική δύναμη άπλα αναμασάει τις ορολογίες και το λεξιλόγιο της αριστεράς -, έχει παραμερίσει το σύνταγμα και τους νόμους και έχει μετατρέψει τα σχολεία και τα ΑΕΙ σε αρένα εξυπηρέτησης της πολιτικής των κομμάτων της και του "σοσιαλισμού" και χωματερή των ελπίδων και των προσδοκιών της ελληνικής νεολαίας που φτύνει αίμα και χύνει ιδρώτα για να "μπει" στο Πανεπιστήμιο. Όταν δε "μπει" οι προσδοκίες και οι ελπίδες της εξανεμίζονται γιατί έτσι θέλουν οι κομματικοί εγκάθετοι σύντροφοι της Διαμανταπούλου και της παρέας της . Οχι συντρόφισσα μου! ¨Οχι κυρά μου! Δεν μας λες τίποτα, δεν πείθεις κανέναν. Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες που δουλεύουν και δουλεύουν για να μπορέσει ο γυιός ή η κόρη τους να πάρει μια θέση στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, μιάς και δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά των εχόντων και κατεχόντων στο LSE, Harvard, Imperial κοκ, φωνάζουν: "η Βασίλισα είναι γυμνή".

Εμείς διαβάζοντας τις προτάσεις της συντρόφισσας Διαμαντοπούλου και την κορόνα της συντρόφισσας Σιλβάνας Ράπτη: «Το τρένο της εκπαίδευσης δεν μπορεί να πάει πουθενά αν δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι οι μηχανοδηγοί - δάσκαλοι», θυμηθήκαμε την ταινία του Κώστα Γαβρά "Η Ομολογία". Στην ταινία η βαριά ατμόσφαιρα της δίκης με όλο το σοβαρό σκηνικό της καταρρέει, όταν τα παντελόνια του ευπειθέστατου και κατά παραγελλία ένοχου λύνονται και ξεβρακώνεται δημοσίως και όλοι, από τους βλοσυρούς δικαστές μέχρι το επιλεγμένο ακροατήριο και τους αυστηρούς φρουρούς ξεσπάνε σε γέλιο ακατάσχετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου