Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ....



Στίς κρίσιμες ώρες του τόπου με την φτώχεια και την δυστυχία να έχει μπει στα ελληνικά νοικοκυριά ο τυχάρπαστος Yorgo του “λεφτά υπάρχουν¨αποφάσισε. Δημοψήφισμα Με άλλα λόγια να αποφασίσει η αγράμματη γιαγιά μου αν θέλει η όχι την δανειακή σύμβαση του Οκτωβρίου. Σύμβαση την οποία δεν την έχουν διαβάσει ούτε οι βουλευτές του Yorgo. Η πρόθεση δημοψηφίσματος, όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε θύελλα μέσα στο κόμμα του ανθρώπου αυτού που μίλησε για κέντρα και παράκεντρα που τον υπομονεύουν. Αμέσως ενεργοποιήθηκε ένας μηχανισμός απαξίωσης αυτών που αντιδρούν Οι βαστάζοι του ΓΑΠ και οι ρεπατζούδες των ΜΜΣ(κοταδισμού) ξέθαψαν απο το χρονοντούλαπο την λέξη “αποστασία” σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν συνειρμούς με την αποστασία του 65. Εκείνο το οποίο δεν λένε είναι η διαφορά του τότε με το σήμερα.

Το 1965 κέντρα και παράκεντρα συνωμότησαν, μηχανεύτηκαν και εξετέλεσαν, εξαγοράζοντας βουλευτές και συνειδήσεις, ένα σχέδιο ανατροπής του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Το 2011 δεν είναι 1965. Το 2011 υπάρχει διάσταση μεταξύ λαού και κυβέρνησης. Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, οι αποδοκιμασίες των κυβερνητικών βουλευτών που δεν μπορούν να εμφανιστούν στον λαό χωρίς μπράβους και διμοιρίες ΜΑΤ είναι τρανή απόδειξη ότι το σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το τότε. Σήμερα ο Yorgo και η συμμορία των προθύμων δεν έχει καμία σχέση με τον λαό που τον εξαπάτησε και υφάρπαξε την ψήφο του. Το 1965 οι αποστάτες υπάκουσαν σε εξωθεσμικά κέντρα και ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Ενωσης Κέντρου. Το 2011 Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που τολμάν, αφουγκράστηκαν την κοινή γνώμη, το κοινό αίσθημα και αποφάσισαν, υπακούοντας στο αγανακτισμένο λαό, να λειτουργήσουν σαν αυτόνομες παρουσίες με ανεξαρτησία γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου