Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση-φωτιά του Π.Ψωμιάδη για την υπόθεση της Σχολής Ευελπίδων


«ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΚΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Σχετικά με την υπόθεση της Σχολής Ευελπίδων και την τροπή που πήρε το θέμα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι όμως επίσης προφανές ότι κάποιοι επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, να στρέψουν την προσοχή σε ήσσονος σημασίας περιστατικό, μακριά από την οικονομική γενοκτονία την οποία υφίσταται ο ελληνικός λαός με τη σύμπραξη ή την..
αδράνεια ξένων συμφερόντων, μερίδας του πολιτικού κόσμου και μερίδας των ΜΜΕ που έχει αναγάγει την ενημέρωση σε προπαγάνδα.

Σε μια στιγμή που οι πολίτες στενάζουν κάτω από την αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, κάποιοι επέλεξαν να «σηκώσουν» το περιστατικό της Σχολής Ευελπίδων, το οποίο εάν είναι ακριβή τα δημοσιεύματα, είναι σαφώς καταδικαστέο. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται σε ολόκληρο το στράτευμα αντιδημοκρατική νοοτροπία, την ώρα που νέα παιδιά –οι Ευέλπιδες- δίνουν όρκο ζωής στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

Είναι οι συνεργοί της σύγχρονης «οικονομικής χούντας» (σε ρόλο τανκς οι λιμουζίνες) η οποία κόβει το εισόδημα γερόντων και εργαζομένων ή τους βγάζει στην ανεργία και την ίδια ώρα τους ζητά να πληρώσουν αντισυνταγματικά χαράτσια υψηλότερα από το εισόδημά τους.

Είναι οι ίδιοι που στα 37 χρόνια της Μεταπολίτευσης καλλιεργούσαν μάγισσες και φαντάσματα για να κάνουν καριέρα πάνω το θυμικό των πολιτών, αντί να συμβάλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Είναι οι ίδιοι που στην παραμικρή προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να αλλάξουν ή να μεταρρυθμίσουν εγκαίρως κάτι, έβγαζαν στο δρόμο το στρατό τους και ρήμαζαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα.

Είναι οι ίδιοι που μέσα σε δεκαοκτώ μόλις μήνες φτωχοποίησαν τον περήφανο ελληνικό λαό και τον παρουσιάζουν ως ζητιάνο της Ευρώπης, την ώρα που συνεχίζουν να μας κυβερνούν οι «φίρμες» του Πολυτεχνείου που προσκύνησαν πλούτη και εξουσία.

Είναι αυτοί που αποκαλούσαν την Ελλάδα «Τιτανικό» και τους Έλληνες «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους» και σήμερα στέλνουν τη νεολαία μας να ψάχνει το διαβατήριο για να βρει δουλειά στα ξένα.

Είναι αυτοί που έπνιξαν στα χημικά συνταξιούχους, διαδηλωτές, αγανακτισμένους και έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, όπως λένε όσοι συνταγματολόγοι μιλούν.

Είναι αυτοί που πρόθυμοι εδώ και χρόνια προσπαθούν να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας μας στους εθνικιστές τυχοδιώκτες των Σκοπίων.

Είναι αυτοί που παρέδωσαν τα κλειδιά της Ελλάδας στην κ. Μέρκελ, στον κ. Ράιχενμπαχ και στην τρόικα, κύριος οίδε με τι αντάλλαγμα…

Είναι αυτοί που επιδιώκουν τα καταργήσουν τις εκλογές και διόρισαν έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό να μας μείνει για πάντα…

Είναι οι υποκριτές που δήθεν ανησυχούν για την πατρίδα, την οποία κατέστρεψε αυτή η ψευδεπίγραφη δημοκρατία όπως την κατάντησαν, μια δημοκρατία όπου δεν λειτουργούν κράτος και θεσμοί όπως βολεύει το σύστημα και τα συμφέροντα.

Τώρα που η περίφημη «γενιά του Πολυτεχνείου» παραδίδει στην επόμενη γενιά μια Ελλάδα ερειπωμένη και ταπεινωμένη, ας πάψουν ορισμένοι να παίζουν με τη νοημοσύνη του λαού. Ας πάψουν να κοροϊδεύουν και να προκαλούν το λαό. Ας ασχοληθούν με την ουσία της επικαιρότητας, με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Ας αφήσουν τις ιστορίες με τα σταγονίδια κι ας ασχοληθούν με την καταιγίδα που χτυπά την εθνική μας υπερηφάνεια».


2 σχόλια:

  1. Ο Παναγιώτης ξεβράκωσε το σύστημα, αλλά κυρίως ξεβράκωσε του μεσαίους της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. www.youtube.com/watch?v=WZbe_w8Q6i4

    ΑπάντησηΔιαγραφή