Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Τύποι σαν κι’ αυτόν μας δημιουργούν προβλήματα...Ο Χαρδαβέλλας (ReaFM 27/11/2011) αυτό το ρετάλι της φαντασιοπληκτης δημοσιoγραφίας σχολιάζοντας το γεγονός στην Σχολή Ευελπίδων και τον αρχηγό της που είπε για το Πολυτεχνείο αυτό που όλοι οι ‘Έλληνες σκέπτονται. αλλα φοβούνται να το εκφράσουν, με πολύ περισπούδαστο και ξερολίστικο ύφος μας είπε ότι ο Εύελπις πρέπει να αποταχθεί απο την σχολή γιατί:΄άκουσον άκουσον, τύποι σαν κι αυτόν μας δημιουργούν προβλήματα.

Ο Χαρδαβέλας σαν γνήσιος εκπρόσωπος της λερής φάλαγγας της καθεστωτικής προόδου, της “ηρωες Πολυτεχνείου” ΑΕ και της “αντιστασιακοί” ΕΠΕ προσπάθησε να πεί ότι για όλα τα προβλήματα της χώρας μας φταίει ο Εύελπις. Πρέπει να έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα και τα δίνει όλα στην δημιουργία εντυπώσεων. Ο λαός δεν φώναξε ποτέ να καεί η σχολή Ευελπίδων. Με ένα στόμα φώναζε να καεί το μπουρδέλο η βουλή. Για τα χάλια της χώρας υπεύθυνη είναι η λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου και τα βόθρο λήμματα της. Η κρίση σήμερα ξεβράκωσε όλο το μεταπολιτευτικό σύστημα, τις παρέες της Μυκόνου και τους παλιατζήδες ελπίδων που για 36+1 χρόνια παρέα με του μπετατζήδες της ενημέρωσης ρούφηξαν το αίμα των Ελλήνων και άδεια κουφάρια τους πετάνε τώρα στον καυστήρα της παγκόσμιας μηχανής. Η καλολαδωμένη παρέα των διάφορων προοδευτικών είναι το πρόβλημα. Οι μίζες των υποβρυχίων που γέρνουν, τα εκατομμύρια της Siemens, τα σκοτεινά μυστικά κονδύλια και αυτοί που τα ενθυλάκωσαν μας δημιούργησαν το πρόβλημα.

Χαρδαβέλλα. Εμείς οι απλοί Έλληνες οι τυραγνισμένοι απο την δικτατορία της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας στο πρόσωπο του παιδιού αυτού είδαμε τον κληρονόμο και πολλαπλασιαστή του αιώνιου πνεύματος του Ελληνισμού. Η ομιλία του είναι η συνέχεια του ΟΧΙ του 40. Παράδειγμα προς μίμηση. Η ελληνική νεολαία ας τον πάρει σαν παράδειγμα και ας αρχίσει τον αγώνα. Τα έδωσε όλα για μία ιδέα.

Ένα μεγάλο Εύγε στον Εύελπι. Μαζί με την ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου είναι η ελπίδα του Εθνους για ένα φωτεινό μέλλον. Ακολούθησε το παράδειγμα των ασυμβίβαστων αυτών που γράφουν ιστορία. Οι στρατηγοί προϊστάμενοί του σιγούν και εσίγησαν. Κρίμα τα παράσημα που φοράνε, μάλλον θα τα πήραν όχι στα πεδία του ηρωισμού αλλά μέσα στα πολιτικά γραφεία ξεσκονίζοντας τον κάθε τυχάρπαστο πολιτικατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου