Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Οι Θεματοφύλακες.....


Η εισαγωγή των γένοσημων φαρμάκων στην Ελληνική αγορά έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους παράξενους να βγούνε στο γυαλί και να χτυπιούνται σαν τις κάρυες στα κεραμίδια και να ωρύονται για την υγεία του λαού. Μας άρεσε πάρα πολύ η διαφήμιση, ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Το παιδί απο το Μεταξουργείου και η παρέα του Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισαν σε μία νύχτα να αυτοανακηρυχθούν σε “θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας”.
Μέχρι σήμερα η μόνη χρήσιμη υπηρεσία που προσέφερε, όπως μου είπε φίλος γιατρός, ήταν να εκδίδει τα αυτοκόλλητα για τα αυτοκίνητα των γιατρών. Για 37+1 χρόνια η δημόσια υγεία ήταν μία χωματερή, τα νοσοκομεία αποθετήρια διαπλοκής και συναλλαγής και όμως όλα ήταν μέλι γάλα. Συνέδρια, ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό, επιπλώσεις σπιτιού ή ακόμη και ενοικιάσεις αυτοκινήτων με leasing (Καθημερινή 26/2/2012) ήταν λίγα απο τα μέσα εργαλεία ή επί το ευγενικότερον “προωθημένες τεχνικές marketing”, που χρησιμοποιύσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες για να προωθούν τα σκευάσματα τους και να κατάληστεύουν τα ταμεία. Το Πανευρωπαικό Καρδιολογικό Συνέδριο είναι το πιό δυνατό παράδειγμα διαπλοκής και συναλλαγής Κάθε χρόνο με “αεροπλάνα και παπόρια” εκατοντάδες καρδιολόγοι, ειδικοί παθολόγοι με τις οικογένεις και τις φιλιππινέζες μεταφερόντουσαν στο τόπο του συνεδρίου όχι βέβαια για να ενημερωθούν, όπως είπε κάποιος με δημώδη βλακεία, αλλά για να περάσουν καλά, να κάνουν τα ψώνια τους με αντάλλαγμα το συνταγολόγιο τους.
Η εισαγωγή των γενοσήμων φαρμάκων θα βάλει τέλος σε αυτό το παρεμπόριο και το φτηνό αλισβερίσι. Για αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος θυμήθηκε και άρχισε να ουρλιάζει και προσβάλλοντας τον κοινό νου των πολιτών αυτοανακυρήχθηκε σε “θεματοφύλακα της δημόσιας υγείας”. Μάλλον ανθρωποφύλακας των συμφερόντων της συντεχνίας του είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου