Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Ο Θεός Υπάρχει...Μπορεί η διαπίστωση αυτή να ακούγεται εκτός τόπο και χρόνου. Όμως αν λάβουμε υπόψη πόσα θαύματα γίνανε στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει πλέον καμμία αμφιβολία. Θεός υπάρχει. Από δογματικής σκοπιάς θαύμα είναι το έκτακτο και αισθητό γεγονός, που δεν οφείλεται στις φυσικές δυνάμεις αλλά στην άμεση και υπερφυσική ενέργεια του Θεού. Δεν περιορίζονται μόνο στην εποχή της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας, αλλά μπορούν και γίνονται σε κάθε εποχή και προϋποθέτουν θεία επέμβαση. Στην Ελλάδα σήμερα το ένα θαύμα διαδέχεται το άλλο. Τα πρώτα θαύματα περιλαμβάνουν την αυτόματη ίαση. Τυφλοί βρήκαν το φώς τους, κουτσοί περπάτησαν, στραβοί είδαν, πεθαμένοι που ζούσαν και αποφάσισαν να πεθάνουν. Ποιο σημαντικά είναι τα θαύματα στην πολιτική. Όπως ο απόστολος Παύλος στον δρόμο προς την Δαμασκό τυφλώθηκε και μετά με θεία επέμβαση βρήκε το φώς του, ετσι και στην σημερινή Ελλάδα ο ένα πολιτκάντης μετά τον άλλον εν όψει εκλογών ανακαλύπτουν το Εθνος, την ιστορία, τους λαθρομετανάστες....
  • Ο πρώην σύντροφος και τώρα κύριος Κουβέλης αποφάσισε να διαφωνήσει με το περιέχομενο του βιβλίου της Ρεπουσης. Ο συνωστισμός στην Σμύρνη έπαψε να είναι συνωστισμός.
  • Ο σύντροφος Τσίπρας με την θεία παρέμβαση ανάκαλυψε την “εθνική κυριαρχία”, “εθνική αξιοπρέπεια”. Η λέξη έθνος ξαφνικά μπήκε στο λεξιλόγιο της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας, αυτό και αν είναι θαύμα.
  • Ο Χρυσοχοϊδης παρέα με τον αριστερό ελληνοαμερικανό Καμίνη ανάλυψαν τους λαθρομετανάστες και αποφάσισαν να πάρουν “μέτρα”.
  • Ο κύριος Καμμένος θυμήθηκε ότι κάπου στην Κομοτηνή υπάρχει ένα προξενείο και θα λάβει μέτρα.
  • Ο κύριος Σαμαράς και η ΝΔ επιτέλους έμαθαν ότι είμαστε έθνος και όχι πληθυσμός.
  • Η αριστερόσροφη σάχλα που έτρωγε τα λυσσιακά κατά των παρελάσεων βγήκε στις τηλεοράσεις και κλαψούριζε ότι με τα μέτρα τάξεως που πάρθηκαν, κατά την παρέλαση στην Αθήνα, δεν μπορούσε να καμαρώσει τα παιδιά της.

Αυτά είναι μερικά απο τα θαύματα τα οποία δεν εξήγουνται με φυσικούς νόμους, αλλά τους νόμους της πολιτικής. Οι πολικατζήδες ξαφνικά για την επιτυχία της παραπλάνησης των Ελλήνων και με το άγχος ότι η Χρυσή Αυγή είναι εδώ είδαν, άκουσαν κατάλαβαν ότι υπάρχει Εθνος, πατρίδα, ιστορία, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστες....

1 σχόλιο: