Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Τα διαμάντια της δημοσιογραφίας“Τα αποκαλυπτικά Wikileaks μας είπαν εσχάτως ότι ένας Ελληνας δημοσιγράφος ήταν πληροφοριοδότης της πρεσβείας τροφοδοτώντας με... πληροφορίες για τις πολιτικές εξελύξεις της Ελλάδας τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ακούγεται σαν ανέκδοτο. Ένας δημοσιογράφος; Μα εδώ υπάρχει στριμωξίδι στη Βασιλίσσης Σοφίας εδώ και πολλά χρόνια...Αρχίζω να κλονίζομαι για την εγκυρότητα των wikileaks”...Παρακευή+13, 9/3/2012 σελ. 56.

Πολύ πιο πριν από τα Wikileaks η Αμερικανίδα πράκτορας της CIA Plame Wilson στο βιβλίο της μας είχε δώσει μία γεύση του τι γίνεται στο σκοτεινό κόσμο της ελληνικής ανεξάρτητης, μαχητικής, αδέσμευτης δημοσιογραφίας.

"...Μετά απο μακριά σιωπή φύσηξε (το ανθρωποειδές, σημ. σχολιαστή) τον καπνό απο τα ρουθούνια του, χαμογέλασε, και ψυθύρισε με την βαρειά του προφορά: Γιατί άργησες τόσο;"

Αυτή είναι πράγματι μια ιστορική φράση. Με αυτή την φράση,όπως αναφέρεται στο βιβλίο "Fair Game: My Life as a Spy, MyBetrayal byt he White House, 2007", (σελ. 41), έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυρίας Plame-Wilson και του "Έλληνα" ανθρωποειδούς που δέχθηκε να στρατολογηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην CIA για την μεγαλύτερη δόξα της Αμερικής και την υποταγή των Ελλήνων στα κελεύσματα της Νέας Τάξης,

Η κυρία Plame Wilson πράκτορας της CIA αφού τελείωσε την εκπαίδευση της στη 'Farm" τοποθετήθηκε στο κλιμάκιο της CIA στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Με κάλυψη το γραφείο πολιτικών υποθέσεων την ημέρα ασχολείτο με visas και μετά το κλείσιμο, με ενθουσιασμό νεοσυλλέκτων, όργωνε τα κοινωνικά κυκλώματα της Αθήνας για στρατολόγηση πρακτόρων που θα ήταν έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες του, με το αζημίωτο (perks).

Η αποστολή της πρέπει να στέφτηκε με επιτυχία αν κρίνουμε με πόση μανία διάφοροι κονδυλοφόροι και πολιτικατζήδες συντάχθηκαν με τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, υποστήριξαν μετά διατροφικής μανίας το σχέδιο Ανάν, το βούλωσαν και το βουλώνουν για τα αίσχη του Guantanamo, ονόμασαν απλά "πρακτικές" τα ιπτάμενα express του μεσονυκτίου της CIA, καθύβρισαν τους Έλληνες που αντιστάθηκαν στο βιβλίο αίσχος υψώνοντας ένα νέο ΟΧΙ στον Νεοταξισμό, βυσσοδομούν ασύστολα κατά του προέδρου Πούτιν. Μας προειδοποιούσαν απο τις σελίδες του Βήματος όταν για πολλοστή φορά ο Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πούτιν.

Με ολίγη ομόδοξη Ορθοδοξία και με τη γενική αίσθηση ότι με αυτά τη «φέρνουμε» στους μισητούς Αμερικανούς και στους ανθέλληνες Ευρωπαίους- μείον ο Σαρκοζί, αλλά ως πότε; Δοκίμασαν το «κόλπο» ο Νάσερ και ο Μακάριος. Απέτυχαν. (Το Βήμα 30/4/2008)


Η Κυρία Plame-Wilson έφυγε, μας άφησε όμως την κοπριά της. Κοπριά που την διαβάζουμε καθημερινά, την αισθανόμαστε. Οι διάφοροι Δήμου, Μανδραβέλης, Σωμερίτης, Ανδριανόπουλος,Παπαχελάς, Κουλογλου ο κατάλογος είναι μακρύς, θα ουρλιάξουν συνωμοσιολογία. Το βιβλίο τη κυρίας Pale δεν αφήνει αμφιβολίες. Οι πράκτορες είναι ανάμεσα μας! Ποιοι είναι; Δεν χρειάζεται σοφία ούτε μαντείο, ούτε χαρτορίχτρα απλά ένα διάβασμα των εφημερίδων και ανάλυση του περιεχομένου αρκεί για να αποκτήσει όνομα και ταυτότητα ο θλιβερός θίασος των νεοταξίτων λακέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου