Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το καθηγηταριό ξύπνησε....



Έκλογές έρχονται και ξαφνικά το καθηγηταριό ξύπνησε. Καθηγητές και πρυτάνεις της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά για το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών , καθώς και για το παραεμπόριο έξω από τις σχολές. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκαν ότι το φαινόμενο των ναρκωτικών εμφανίζεται σε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της σχολής και ακόμα ότι θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των φοιτητών! Σε λίγο θα βάλουν και τα κλάματα.

Για 37 χρόνια το Πανεπιστήμια και οι σχολές είναι τα κέντρα της ποιό χυδαίας βίας και παρονομίας. Καθηγητές και φοιτητές προπιλακίζονταν από το αριστερό παρκαράτος. Λαθρομετανάστες μπούκαραν στην σχολή τους με τις ευλογίες της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας. Τότε οι σημερινοί σφύριζαν αδιάφορα. Στα τελευταία γεγονότα που κάηκε το κέντρο της Αθήνας η σχολή τους ήταν εργαστήρι βομβών και αυτοί κοίταζαν αλλού. Τώρα τους έπειασε ο πόνος και το ενδιαφέρον για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών τους.
Δυστυχισμένα ανθρωπάρια. Έρχονται οι εκλογές και πρέπει να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο. Ο φόβος έχει κυρεύσει την ψυχή τους μήπως και η αγανάκτηση που έχει συσσωρευθεί στους μαθητές τους, θύματα της αριστεράς βίας όλον αυτόν τον καιρό, βρει διέξοδο στην Χρυσή Αυγή. Τα φοβισμένα ανθρωπάκια νομίζουν ότι με μία απλή μηνυτήρια ανάφορα θα διαγράψουν απο την μνήμη των μαθητών τους τα χρόνια ασυδοσίας, βίας και βαρβαρότητας που βίωναν καθημερινά οι σχολές τους. Ασυδοσίας, βίας και βάρβαρότητας που την ανέχονταν και μπορεί να την υπέθαλπαν για να εξυπητετήσουν τα μικρόσυμφέροντά της κάστας τους. Αντε πηγαίνετε πανεπιστημιακοί καραγκίοζηδες έσείς και η μηνυτήρια αναφορά σας. Είστε για γέλια.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου