Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Στον Λαζόπουλο

Στον Λαζόπουλο απο τον Κούνδουρο

"Οι ασκήσεις ύπνωσης από την Χρυσή Αυγή συνεχίζονται...¨, είπε ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα του κατηχητικού για μικρά παιδιά της Χ.Α. Ο παρουσιαστής πρόβαλε τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη ότι με αυτόν τον τρόπο διδάσκουν την αρχαία ελληνική ιστορία και σκέψη στα παιδιά και αμέσως μετά έδωσε την τεκμηριωμένη απάντησή του στον βουλευτή:

"Να προσθέσουμε λοιπόν στην αρχαία ελληνική σκέψη που διδάσκουν από το βιβλίο Αρχαίο Ελληνικό Δίκαιο στη σελίδα 103 ότι: Οι πόλεις - κράτη στην αρχαία Ελλάδα εγγυώνται σε κάθε ξένο την ασφάλειά του, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τα εδάφη της. Ιδιαίτερης βαρύτητας αδίκημα θεωρείται η ξενοδέκτα, δηλαδή ο φόνος ξενιζόμενου ξένου. Όποιος έκανε έναν τέτοιο φόνο, τιμωρούταν με την μεγίστη των ποινών, δηλαδή τον θάνατο... στην αρχαία Ελλάδα της αρχαίας ελληνικής σκέψης". Αυτά τα βαθυά είπε ο εθνικός μας σαλντιμπάκος (5/3/2013)

Απάντηση στο Λάκη

Ο κ. Κούνδουρος δέχθηκε επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο 2010 στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς οι οποίοι τον κακοποίησαν και παραλίγο να τον σκοτώσουν. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στις 3/4/11 (Νίκος Κούνδουρος: «Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ») περιέγραψε το συμβάν και τις (νέες) θέσεις του έναντι των μεταναστών. Μεταξύ των άλλων δήλωσε:


«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.
Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Έλληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς».

Ο Λάκης θα χαρακτηρίσει τον μαχητή του ΕΑΜ Νίκο Κουνδουρο Χρυσαυγίτη...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου