Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

"Το αμόρφωτο κοινό"...

“Πείθει το αμόρφωτο κοινό του ότι τα βάζει με τους εργολάβους και τους καναλάρχες. “ Αυτό τα βαθύ έγραψε κάποια Κέζα Λώρη στο ηλεκτρονικό δωσιλογικό ΤΟ (ελευθεροο) ΒΗΜΑ (8/3/2013) για αυτούς που επευφήμησαν, έξω από τα δικαστήρια, τον βουλευτή Κασιδιάρη μετά την αθώωση του.Οι πολιτικατζήδες και η μελίγκρα των ΜΜΕ(ξαπάτησης), των κοινωνικών συναναστροφών του Χριστοφοράκου, πανικοβλήθηκαν.  

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η αριστερόστροφη σάχλα χωρίζει τους ανθρώπους σε μορφωμένους και αμόρφωτους. Όπως κάποτε  στις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών οι άνθρωποι ήταν χωρισμένοι σε άσπρους και μαύρους στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης χωρίζονται σε μορφωμένους και αμόρφωτους. Μορφωμένοι είναι  οι χούλιγκαν των  “προοδευτικών” δυνάμεων που διέλυσαν τα πάντα.  Μορφωμένες είναι οι  “Προοδευτικές” δυνάμεις που αναδείχθηκαν σε εκτροφείο συνδικαλισμένων τυράννων της κοινωνίας, ψυχανώμαλων βανδάλων, μονοδιάστατης υστερίας συμφεροντολόγων. Επί  τέσσερεις  δεκαετίες οι μορφωμένοι κάπηλοι της “προοδευτικότητας” παράγουν μαζικά βανδάλους, καταληψίες, ευνουχισμένους διαδηλωτές που αναμηρυκάζουν τον κρετινισμό της κομματικής ντουντούκας.   Ο πλούτος των Ελλήνων καταβροχθίστηκε ασύστολα και μετατράπηκε χωρίς ντροπή και αιδώ σε βίλες και κότερα από του μορφωμένους της μεταπολιτευτικής παράγκας, τους απόφοιτους του, Harvard, MIT, LSE, CUNY...

Η “μορφωμένη” αριστερά για 40 χρόνια καπηλεύτηκε τα πάντα. Έσπειρε την διαστροφή, τυφλή ιδιοτέλεια, καιροσκοπισμό, τα “συγκεκριμένα ποσά βίας” του κόμματος του ληστή και του κοινωνικού ντελβέ, έκαψε την Αθήνα το 2008.  

Η εποχή της αδιαμαρτύρητης ομηρίας στο βωμό των κομματικών συμφερόντων παρήλθε. Οι τυραγνισμένοι  από την μορφωμένη “προοδευτική” ασυδοσία Έλληνες απελευθερώνονται. Οι αμόρφωτοι  που για 40 χρόνια έφαγαν στο πετσί του την επίπλαστη μορφωμένη ασυδοσία της προοδευτικής σάχλας Έλληνες βρήκαν την θέληση της δύναμης.

Μία ερώτηση στην καλή κυρία αρθρογράφο. Στην χώρα από όπου μας ήλθε θα τολμούσε να γράψει ότι οι ψηφοφόροι του Α ή Β κόμματος είναι αμόρφωτοι. Πολύ αμφιβάλω. Θα είχε πάρει το πανί της....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου