Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Grillo-Τσίπρας:Τα παιδιά του Obama

Grillo-Τσίπρας:Τα παιδιά του Obama

Δεν ακούσατε τίποτα, δεν διαβάσατε τίποτα. Τα ντόπιαΜΜΕ(ξαπάτησης) των μπετανζήδων το περνάνε στο ντούκο. Κύριο θέμα το "χαστούκι" και το βιβλίο του Κωτούλα....και αυτό λέει πολλά...


Ο ιταλικός  εστιάζει στην ομιλία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιταλία, Ντ. Θορν, ενώπιον μαθητών λυκείου, με αναφορές στο ‘Κίνημα 5 Αστέρων’ του Μπέπε Γκρίλλο, η οποία έγινε αντικείμενο σχολιασμού και παρερμηνειών, μέσω των μέσων κοινωνικής διαδικτύωσης, προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων της κεντροδεξιάς και κεντροαριστερής παράταξης. 

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα (Obama Grillino) αναφέρουν ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ D.Thorne, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μαθητές του λυκείου Visconti di Roma
(12/3/2013), σημείωσε- μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα: ‘..εσείς οι νέοι είστε το μέλλον της Ιταλίας, μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας το μέλλον της χώρας σας και να δράσετε, όπως το ‘Κίνημα 5 Αστέρων’ με στόχο τις μεταρρυθμίσεις, την αλλαγή και την ανανέωση’.

Όπως ήταν αναμενόμενο, άμεση ήταν η αντίδραση των παραδοσιακών ιταλικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία υποδέχτηκαν με ενιαίο και όχι θετικό τρόπο την εν λόγω δήλωση του αμερικανού πρέσβη, καταδικάζοντας την και χαρακτηρίζοντας την ως ‘καθαρή ανάμειξη της αμερικανικής πρεσβείας στα εσωτερικά της Ιταλίας’.

Για το ίδιο  θέμα, επισημαίνεται, τέλος, ότι η ε/φ La Stampa, στις 12 Φεβρουαρίου 2013, είχε δημοσιεύσει, κατ’ αποκλειστικότητα, έγγραφο, το οποίο πιστοποιούσε την πραγματοποίηση συνάντησης, το έτος 2008 μεταξύ του αμερικανού πρέσβη και του B.Grillo. Σε σχετικό τηλέ-αντιγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ προς την Κοντολίζα Ράϊς- σημειώνει η ίδια ε/γ-  γινόταν λόγος για ένα γεύμα μεταξύ του αμερικανού πρέσβη με τον επικεφαλής του ‘Κινήματος 5 Αστέρων’.

Ο Γιώργος Τράγκας απο την  ραδιοφωνική εκπομπή του στο RealFM και την τηλεοπτική του στο Kontra Channel σχολιάζοντας τον σύντροφο Τσίπρα αναρωτιέται συχνά πυκνά: “Μήπως τον θέλουν και οι Αμερικάνοι;” Μπορεί να ακούγεται παράξενο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την μη κομμουνιστική αριστερά για να κάνουν την δουλειά τους. Δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τα λόγια του Αμερικανού ιστορικού Arthur Schlesinger Jr., ειδικού συνεργάτη του Προέδρου Kennedy, που στο βιβλίο του Vital Center(1949) έγραψε, σε ελεύθερη μετάφραση, ".. ο αντι-αμερικανισμός της μη κομμουνιστικής Αριστεράς μας εξυπηρετεί γιατί θολώνει τα νερά και έτσι γίνεται η δουλειά μας πιο εύκολα και καλύτερα". Και αυτό έγινε κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Η CIA χρηματοδότησε καθοδήγησε και εκμεταλλεύτηκε την μη ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο αριστερά για να ποδηγετήσει τους λαούς εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης...

Η Ελληνορωσική προσέγγιση είχε ενοχλήσει τους Αμερικανούς. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη έγινε καρφί στα πλευρά των ΗΠΑ. - Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που είχε καταψηφίσει το αγωγό. Τα ΟΧΙ του Καραμανλή Β’ είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στον μεγάλο μας σύμμαχο. Εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.    Αρνήθηκε να στηρίξει το σχέδιο Ανάν. Ο ΣΥΡΙΖΑ  διερύγνυε τα ιμάτια του υπέρ του σχεδίου Αναν.

Ο Τσιπράς και η συμμορία του τα κεφαλαιοποιεί τώρα.. Στήθηκε ο μηχανισμός της Madison Avenue που σε παίρνει νούμερο και σε κάνει μονάδα: συνεντεύξεις, βόλτες από το Brookings, Columbia, LSE ώστε να λάβει “περιωνύμου ανθρώπου σχήμα” και να σβηστεί απο την μνήμη των Ελλήνων  η εικόνα του ανεπάγγελτου, ημιαγράμματου καταληψία. Όλα τα διαμάντια του εθνομηδενισμού, τα τσιράκια του Soros και του USAID μαζεύτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στο παραμάγαζο της  ΔΗΜΑΡ. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Πρέπει να κλείσουν τα θέματα των Σκοπίων, να μοιραστούν τα πετρέλαια του Αγαίου, να ξαναβγεί στην επιφάνεια το σχέδιο Ανάν, να παραδοθεί η Θράκη, οι “τουρκικές μειονότητες” και όποια άλλη μειονότητα έχει στο τσουβάλι του το State Department να βγούν στην επιφάνεια για να αρχίσει ο διαμελισμός της χώρας. Οι δύστροποι Έλληνες πρέπει να συνετιστούν και ακόμη καλλίτερα να εξαφανιστούν, να επικοιστούν από τα λαθροστύφη, να ψοφήσουν.Το “λεφτά υπάρχουν” του 2009 το αντίκατέστησε η κακοφωνία, τα τζούφια ρητορικά παραμύθια του schooligan Τσίπρα, οι τσιρίδες της Κωνσταντοπούλου, τα έξυπνα ματια του Στρατούλη, τα ξυνισμένα μούτρα του Σκουρλέτη ώστε η ψηφομάζα να περάσει  στην παράγκα του ΣΥΡΙΖΑ που μάζεψε όλα τα λαμόγια του Άκη και τα μπάζα του ΠΑΣΟΚ του ολετήρα αρπακολατζή Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου