Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

Ένα νέο ιδεολόγημα κυκλοφορεί που μηρικάζεται από τα γκεσέμια της ενημέρωσης,,  τα γεντέκια συνταγματολόγους, τους πολιτικάντηδες της δεκάρας και τους βερεμλίδες της παρακμής, το  ιδεολόγημα του “συνταγματικού τόξου”.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος συνταγματολόγος του ολετήρα αρπακολλατζή Ανδρέα Παπανδρέου κύριος Αλιβιζάτος.. 

•Ο κύριος που εξεγέρθηκε το 2005 εναντίον -άκουσον άκουσον- του νόμου περί του βασικού μετόχου, για να υπερασπίσει τα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής! Την τελευταία ευκαιρία εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος δηλαδή! Δωρεάν η στήριξη;
•Ο κύριος που βγήκε “μπαλαντέρ” για να υπερασπίσει τον πολιτικό εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές με άξονα την καταψήφιση όποιου προέδρου της δημοκρατίας! Την ίδια στιγμή κατηγορούσε τους συνταγματολόγους Κασιμάτη και Τσάτσο που είχαν μιλήσει τότε για παραβίαση του Συντάγματος! Την ίδια στιγμή άφηνε και υπόνοιες για “Νέο Δεκέμβρη”…

μας μίλησε για την συγκρότηση ενός  “συνταγματικού τόξου” που θα περιλαμβάνει όλους από τα λομόγια της μίζας, τους φίλους του χουβαρντά Χριστοφοράκου  μεχρι τους κουκουλοφόρους και τους ληστές και θα αφήνει απέξω τους ελληνόψυχους της Χρυσής Αυγής. (Καθημερινη 3/1/2010) Το 1945, όταν απελευθερώθηκε η Ιταλία, τα κόμματα των σφαγέων του Ιταλικού λαού ή της  “αντίστασης” που μετείχαν στην πρώτη κυβέρνηση της απελευθέρωσης και που ψήφισαν το 1947 το Σύνταγμα της χώρας, συγκρότησαν στην πράξη, με τα λεφτά της CIA και της KGB, αυτό που επικράτησε να ονομάζεται «συνταγματικό τόξο» («arco costituzionale»). Ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει. Έχει πολύ λογισμό, λίγη διαίσθηση και καθόλου αυτοπεποίθηση. Θυμήθηκε το arco constituzionale που ήταν προϊόν μισαλλοδοξίας των νικητών απέναντι  στους ηττημένους  που αφού εσφάχθησαν κατά χιλιάδες στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας τους αφαιρέθηκε και αυτή η ελευθερία του υπάρχειν   και το οποίο σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.

¨Ολοι αυτοί που ακολουθούν και ενστερνίζονται την αρλουμπολογία Αλιβιζάτου περί "Συνταγματικού τόξου" ή "δημοκρατικού τόξου"  θα ήταν περισσότερο ειλικρινής αν μας πρότειναν την επαναφορά του Γ' Ψηφίσματος αντικαθιστώντας το "κομμουνιστής" με το "πατριώτης" και το “ΚΚΕ” με “Χρυσή Αυγή” και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Ευχαριστημένοι και οι ξένοι επιβήτορες και οι ντόπιοι σφουγκοκωλάριοι..

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ....
    ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή