Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Το συμβάν στο Παγκράτι


Το συμβάν στο Παγκράτι

Είδαμε στις τηλεοράσεις τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά με το παραλίγο θύμα αστυνομικό
και θυμηθήκαμε τον Σεφέρη: 
  • …”Αλλά η πολιτική είναι όπως το πορνείο, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας με τις περιστάσεις της στιγμής.” Γιώργος Σεφέρης, Πολιτικό Ημερολόγιο, τόμος Α 1935-1944, σελ 81.
  • ...“Τελεια χαύνωση, παρακμή, αηδία, κατάπτωση, εξευτελισμός, θεομπαιχτισμός του πολιτικού μας κόσμου. [...]” σελ 257
Μετά το συμβάν στο Παγκράτι  όπου ένας αστυνομικός, δέχθηκε σφαίρα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τον ληστή τους μάζεψε στο υπουργείο και τους γέμισε το κεφάλι με λόγια παχιά και άνευ περιεχομένου. Το παλικάρι γλύτωσε από τον θάνατο γιατί ο Θεός ήταν μαζί του και φόραγε το φυλακτό που του έδωσε η μάνα του.- Η Κάτια Μακρή ας συγκρατηθεί για κάνα δυο μέρες πριν αρχίσει να φωνάζει θρησκόληπτοι. 

Το κράτος στο πρόσωπο του κυρίου Δένδια που με τόση υπερηφάνεια του χτύπησε την πλάτη και τον γέμισε  συγχαρητήρια δεν του έχει δώσει τίποτα. Δεν μιλάμε για μισθούς, αλλά εξοπλισμό.  Βλέπουμε τους ανθρώπους της ΔΙΑΣ πάνω στις μοτοσυκλέτες με τα λιανοπιστολα και σφίγγεται η καρδιά μας. Πως θα αντιμετωπίσουν τον ληστή με το Καλάσνικοφ; Μία σκέψη περνάει από το μυαλό μας μακαρήτες έν υπηρεσία”.

Ο κύριος Δένδιας αντί για χειραψίες και χαμόγελα ας μοιράσει και κανά Uzi, H&K MP5 η καραμπίνες Mossberg και το κυριότερο να αλλάξει του κανόνες εμπλοκής. Ο κύριος Δένδιας πήγε στην Αμερική τους είδε και τον είδαν, τους μίλησε και του μίλησαν, τους υποσχέθηκε και του υποσχέθηκαν, ενημερώθηκε για το διαβόητο COINTELPRO. Πήρε την έξωθεν καλή μαρτύρια και επέστρεφε κουβαλώντας στις αποσκευές του τα εγχειρίδια του FBI “Domestic Investigations and Operations Guide”,“A Review of the FBI's Investigations of Certain Domestic Advocacy Groups”, για το πως  θα αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή... Ξέχασε ή του πέσαν στον δρόμο οι κανόνες εμπλοκής της Αμερικάνικης αστυνομίας που συνοψίζονται στο Run fast, shoot straight και  shoot to Kill όταν ό αστυνομικός έχει την εύλογη πεποίθηση (Reasonable belief) ότι κινδυνεύει η ζωή του και η ζωή των συναδέλφων του.

Στην Δειμο-κρατική Ελλάδα που κυριαρχείται από τις ιδεοληψίες της αριστεράς οι κανόνες εμπλοκής λένε ότι  ό αστυνομικός θα χρησιμοποιήσει το όπλο του μόνο αφού δεχθεί πυρά. Με λίγα  λόγια το κράτος αφήνει την ζωή του αστυνομικού στην τύχη και στο Θεό. Αν είναι τυχερός και ο ληστής είναι ατζαμής την γλύτωσε, αν όχι θα τον κλάψει η μανούλα του, η γυναίκα του τα παιδιά του και ο κύριος Δενδιας θα πάει στην κηδεία, αν τον αφήσουν να  παραβρεθεί,  με σκούρο κουστούμι και  μαύρη γραβάτα να το παίξει θλιμμένος για μια καλή photo-op. Με εξαίρεση τους κολωνακιώτες της Βελβενδούς που έμαθαν από το ιντερνέτ  δεν υπάρχουν ατζαμήδες ληστές. Οι περισσότεροι είναι εκπαιδευμένοι και γνώστες των όπλων και πως χρησιμοποιούνται τα Καλάσνικοφ βολή κατά βολή, ριπή κατά ριπή χειροβομβίδες και κυρίως αδίστακτοι. Σίγουροι ότι οι “κανόνες εμπλοκής” της ΕΛ-ΑΣ είναι με το μέρος τους.

Ας δούμε τώρα ένα διαφορετικό σενάριο

Κατά την διάρκεια της εμπλοκής στο Παγκράτι ο αστυνομικός υπακούοντας στο ένστικτο αυτοσυντήρησης και για να σώσει την ζωή του πυροβολούσε πρώτος και σκότωνε ή τραυμάτιζε τον ληστή. Το τι θα είχε γίνει είναι εύκολο να το φανταστούμε

  • Ο κύριος Δένδιας θα τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα και διατάξει ΕΔΕ με το ερώτημα της απόταξης
  • Ο ιδεοληπτικός Ρουπακίωτης θα έβγαινε στα κανάλια θλιμμένος
  • Η Ελληνική δικαιοσύνη θα έφτιαχνε δικογραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως
  • Ο Στρατούλης με την δημώδη  βλακεία που τον διακρίνει θα ζητούσε τον αφοπλισμό της αστυνομίας
  • Ο Χαρδαβέλας θα έκανε ειδική εκπομπή για να βρει μήπως ο τέταρτος ξάδερφος του τρίτου  ξαδέρφου της μάνας του είχε σχέσεις με την χούντα.
  • Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παντελής Μπουκάλας θα θυμόταν την ζαρντινιέρα
  • Ο Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε την κεφαλή του επί πίνακι επειδή  στέρησε από τον καημένο ληστή την ευκαιρία  της ανακατανομής του πλούτου.
  • Η Δούρου του Ακη θα θυμόταν το “μπατσοι γουρούνια δολοφόνοι”
  • Οι συνδικάλες της ΕΛΑΣ θα είχαν εξαφανιστεί ελπίζοντας σε κάποιο ψηφοδέλτιο
  • Η ΝΔ …............Μην την ενοχλείται κοιμάται
  • Ο Κούλογλου το παιδί απο το ΕΚΚΕ και τώρα κρατικός υπάλληλός θα λύσσαγε μήπως και βρει καμιά παλιά φωτογραφία του που φόραγε μαύρη μπλούζα
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαζε ανακοινωση κατά της κρατικής βίας και ότι φταίει η Μέρκελ, ο Βορίδης, ο Φαήλος άντε και ο Άδωνις μην τον αφήσουμε απ΄έξω και στεναχωρηθεί
  • Ο Ευαγγελάτος, κατά το προηγούμενο του Σορίν Ματέι, θα έβρισκε κάποιο συγγενή του ληστή να του πάρει συνέντευξη και να μας πει τι καλός άνθρωπος ήταν.
  • Τα Botox και τα Montblanc της ενημέρωσης θα βρίζανε την Χρυσή Αυγή. Άσχετο με το θέμα αλλά αυτά τους λέει το control

Αυτά και άλλα πολλά θα είχαν γίνει αν είχε ο αστυνομικός κάνει το λάθος να πυροβολήσει πρώτος.

Όλα τα άλλα κύριε υπουργέ είναι για τα μπάζα και τα συνοψίζει ο Σεφέρης όπως γράψαμε στην αρχή

2 σχόλια:

  1. 7ο μάθημα Προπαγάνδας και ψυχολογικών επιχειρήσεων

    μελετηστε το και δωστε το σε δικους μας και κυριως στους αγραμματους βλακες της χρυσαυγης



    http://www.youtube.com/watch?v=hP1ubvjF7y0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι κατεξεφτελισμενες κοτες της χα να τσακιστουν με λυσσα να βγαλουν τους ελληνες στους δρομους να ουρλιαζουν καθε φορα που οι λαθροεισβολεις πειραζουν εστω και μαι τριχα ενος ελληνα, οπως ακριβως κανουν και το παρακρατος της εαμοβουλγαρικης αναρχοαριστερας του ιντιμιντια μολις πειραχτει μια τριχα ενος δικου της λαθρομεταναστη γαμια των νηπιων τους

    αντε με τους ξεφτιλες τους δεξιουληδες χρυσαυγιτες χειροτεροι και απο λαοσ και πουστονουδουλα καταντησαν οι αγραμματες κοτες

    τους εχουν παρει τον αερα οι μπολσεβικοι και δεν τους υπολογιζουν πες τους φιλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή