Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Αποχή...Δεν θα περάσει...

Οι εκλογές στις  18 και 25 Μαίου 2014 θα είναι η τελευταία ευκαιρία πού έχουν οι Έλληνες να βγουν από τα κομματικά μαντριά των εγκεκριμένων κομμάτων και να δηλώσουν με μια ψήφο "φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει". Επί 40 χρόνια μας έχουν κάνει λοβοτομή. Έφτασε η ώρα. Πίσω από το παραβάν της κάλπης πρέπει, επιβάλλεται να ξαναβρούμε τα χαμένα αντανακλαστικά των κριτικών ιεραρχήσεων και να πάψουμε να προσφερόμαστε στον κάθε μορφής εξανδραποδισμό της κομματικής νομεκλατούρας. Πρέπει πλέον να μάθουν ότι οι αστοιχείωτες γενικολογίες, η ευτελής καυχησιολογία, οι κραυγαλέα αναξιόπιστες επαγγελίες και οι παταγώδεις αποτυχίες στην παιδεία, στην άμυνα, στην υγεία, στην οικονομία δεν θα επιβραβευτούν με την ψήφο μας. Δεν μπορούν πλέον να παρακάμπτουν τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες. Οι Έλληνες πολίτες στις εκολγές του Μαίου  θα αντεπιτεθούν στην κατάλυση κάθε αξιολογικής ιεράρχησης προτεραιοτήτων της ζωής. Οι ημερομηνίες αυτές ας μείνουν στην ιστορία σαν η αρχή ενός νέου απελευθερωτικού αγώνα κατά των πλαστογραφήσεων των διαχειριστών των εντυπώσεων, στην αμνησία των πεπραγμένων, στον συμβιβασμό με την παρακμή.  

Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να ψηφίζουμε την φωτογένεια, τα λιγότερα "σαρδάμ", τις πειστικότερες συσπάσεις-χαμόγελα προσώπου, την επίκληση αριθμών που δεν ξέρουμε από έρχονται και κανείς δεν τους ελέγχει.
 Στις 18 και 25 Μαίου ψηφίζουμε για Παιδεία, Εθνική Άμυνα, Εθνική αξιοπρέπεια, Μακεδονία, Θράκη, Κύπρο, Αγαίο. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Μακριά από τους γενικόλογους κεκράκτες της νομενκλατούρας του “συνταγματικού τόξου” και τα  κολλητήρια τους που έχουν κάνει τις ελπίδες μας βίλες και κότερα. Μακριά από τους λακέδες που θέλουν την Ελλάδα αντικείμενο της ιστορίας και παλεύουν με λύσσα καλοπληρωμένου γενιτσάρου να την παραδώσουν άδειο κέλυφος, χωρίς Μνήμη, χωρίς Πίστη, χωρίς Ιστορία στα νύχια του Μολώχ της Νέας Τάξης. 

Οι δημόσιες προπαγανδιστικές δημοσκοπήσεις απελπισμένα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους Έλληνες και να τους βάλουν στις κομματικές στρούγκες: 

"Τα τελευταία τρία χρόνια, το φαινόμενο της ανοικτά προπαγανδιστικής χρήσης των δημοσκοπήσεων, από τα Μέσα Ενημέρωσης, έλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια λυπηρή ελληνική ιδιομορφία. Οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ σε επιχειρήσεις «ψυχολογικού πολέμου» (PSYOPS), για την κατίσχυση στη μάχη των «εντυπώσεων». Στo πλαίσιo του κομματικού «πολέμου» (του κομματικού ανταγωνισμού), δεδομένου και του αυξημένου ρόλου που έχουν καταλάβει στην Ελλάδα τα ΜΜΕ, απέναντι στα κόμματα, ο στόχος είναι διπλός: τόσο η κοινή γνώμη, όσο και το ηθικό των (αντίπαλων) κομματικών στελεχών." Γιαννης Μαυρης (Καθημερινή 19/11/2006)

Εκείνο που τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους και έχουν αρχίσει να ανησυχούν, με το τρόμο να τους ροκανίζει τα ποδάρια είναι μήπως οι ψήφοι της οργής πάνε στους άλλους, αυτούς που δεν ταΐζονται, αυτούς που αγωνίζονται, αυτούς που πιστεύουν στην Ελλάδα. Πάνε στην Χρυσή Αυγή. Πετάγονται στον ύπνο τους μήπως και επαναληφθεί αυτό που είχε γίνει το 1958 και οι οργισμένοι από τις κρεμάλες στην Κύπρο Ελληνες ψήφισαν την ΕΔΑ δεύτερο κόμμα. Τότε: 

"Οι Αμερικανοί που γνωρίζουν καλύτερα έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Oπως αναφέρει ο Αλέξης Παπαχελάς, ο αρχηγός της CIA Αλεν Ντάλες, συγκαλεί σύσκεψη στις 26 Μαρτίου για την ανάληψη μυστικών επιχειρήσεων περιορισμού της δυνάμεως της ΕΔΑ." Μιχαλης Κατσιγερας (Καθημερινή 6/4/2008)

 Η Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρη σήμερα έχει γίνει ένα μπουλόνι στους μηχανισμούς εξαφάνισης των τρισκατάρατων Ελλήνων, μία μπίλια στο ρουλεμάν της παγκοσμιοποίησης. Δεν φοβίζει κανέναν. Δεν ανησυχεί κανέναν. Την συντηρούν όλοι σαν μία ψιμυθιωμένη παλλακίδα που χορεύει στο ρυθμό του ταμπουρά της Νέας Τάξης. Μία προσκληση στο Brookings Institution αρκει.
Σήμερα η Χρυσή Αυγή φοβίζει. Οι Έλληνες πατριώτες τους ανησυχούν. Τρέχουν να προλάβουν μην επαναληφθεί η ιστορία του τότε και στις 18 και 25 Μαίου η ψήφος αργής πάει στην Χρυσή Αυγή, στους Έλληνες πατριώτες που ξαφνικά αποκτήσουν φωνή και χαλάσουν οι κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα, τα κουνήματα και οι ακκισμοί και τα σχέδια του Σόρος.

 Οι "μυστικές δημοσκοπήσεις" τους έχουν φέρει σε απόγνωση. 

 Είμαστε σίγουροι ότι τα απόρρητα νούμερα είναι πολύ διαφορετικά από τα δημόσια. Τους έχει κόψει κρύος ιδρώτας. Αναρωτιούνται όπως καπότες ο Λένιν "Τι να κάνουμε;". Η λύση βρέθηκε, λευκό ή αποχή. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Νεοταξίτικου Αγκιτ-Πρόπ μπήκε εμπρός. Με μαστρωπική ευχέρεια και έντεχνα καλλιεργείται το παραμύθι, η εξωραϊσμένη ψευδαίσθηση αντίστασης: "Είστε οργισμένοι; Ε! τότε μη ψηφίσετε πηγαίνετε στην ταβέρνα, εκδρομή, καθίστε σπίτι". "ρίξτε καμιά ζεμπεκία  αντί να ρίξετε μαύρο στα κόμματα εξουσίας". Με άλλα λόγια μας προτρέπουν να αφήσουμε , να αποφασίσουν για μας οι κομματάνθρωποι το ανθρωπολογικό υλικό που παραιτημένο από τη σκέψη, την κρίση, την αξιοπρέπεια του λογικού υποκειμένου εξασφαλίζει την διαιώνιση της κομματικής καμαρίλας. Εμείς οι άλλοι οι οργισμένοι να παραιτηθούμε από την ευθύνη του πολίτη και εμπρός για τις ταβέρνες, τα ορθάδικα και τα σκυλάδικα. 
Δεν θα τους περάσει.... 
Οι εκλογές δεν είναι για την τοπική αυτοδιοίκηση ....Είναι δημοψήφισμα για την Ελλάδα.... 

Η έσχατη ταπείνωση των Ελλήνων είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κόμπος της οργής έφθασε στο χτένι του με την παράδοση της χώρας στα νύχια του ΔΝΤ. Και αυτό το ξέρουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου