Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Μιχάλης Σπανουδάκης

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη. Έπεσε νεκρός απο τις σφαίρες ληστών που "απαλλοτρίωναν" υποκατάστημα τραπέζης. Οι ληστές πάτησαν την σκανδάλη του όπλου. Το όπλο το είχαν γεμίσει και οπλίσει η ανικανότητα, η διανοητική αναπηρία και οι φοβίες της ελληνικής άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης χρεοκοπημένων στραγαλατζήδων, ανθρώπων που βουλιάζουν και είναι σαν ένα γκιουβέτσι που κλείσανε μέσα στο φούρνο. Με επιπόλαιες εκφράσεις θυμώνουν τα χάνουν και αντί να ξυπνήσουν πέφτουν και πάλι σε νάρκη. Έχουν κλειστεί μέσα σε στεγανά διαμερίσματα όπως τα καράβια την ώρα του ναυαγίου. Η δολοφονία του αστυφύλακα δείχνει την τέλεια χαύνωση, παρακμή, αηδία, κατάπτωση, τον εξευτελισμό και θεομπεχτισμό του πολιτικού μας κόσμου. Όλο αυτό το συνονθύλευμα που μας κυβερνά, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ΜΚΟ και πάει λέγοντας θυμίζει μία θλιβερή συλλογή από δοχεία νυχτός για να ρίχνουν μέσα τις ευθύνες τους.

Διάβασα σε διάφορα μπλογκς αποστροφές του τύπου: τι θα πουν τώρα οι αριστεροί ρέκτες που ξεφωνίζουν σαν υστερικές πουτάνες για την βία των "μπάτσων". Εμείς οι Ελληνες πατριώτες δεν τους θέλουμε να πούνε τίποτα. Ότι και να πει το κόμμα των ληστών και των κουκουλοφόρων θα προσβάλει την μνήμη του ήρωα που έπεσε γιατί έτσι επέβαλε το καθήκον του. Ότι και να γράψει ο Μπουκάλας και όλη η συνομοταξία του θα είναι ύβρις. Δεν θέλουμε κανέναν από δαύτους να αρθρώσει κουβέντα ούτε να γράψει λέξη. Ο Μιχάλης Σπανουδάκης είναι δικός μας ήρωας. Εμείς θα τον κλάψουμε. Εμείς θα γράψουμε. Ηταν παιδί από τα σπλάχνα του λαού και όχι "λαϊκός" του Ψυχικού και της Φιλοθέης που το πρωί τον μαζεύει το λεωφορείο του ιδιωτικού, όπως η σκουπιδιάρα τα σκουπίδια, για να τον πάει στου Μωραΐτη ή σε οποιοδήποτε σχολείο διαλέξει ο λαμόγιας μπαμπάς και η μποβαρίζουσα μαμά του και μετά να κατεβεί στα Εξάρχεια για να το παίξει προλετάριος.

Στην μητέρα του νεογέννητου παιδιού του ήρωα που δεν πρόλαβε να το χαρεί, γιατί έτσι θέλησε μία φωνακλάδικη αριστερά και μία ανύπαρκτη και φοβική ΝΔ, μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια από όλους εμάς που πονάμε τον τόπο μας, λατρεύουμε τις πέτρες και τα λιβάδια του, μας μιλάνε τα βουνά και τα καταράχια, μας αγριεύει η αρμύρα της θάλασσας , μεθάμε με το αθάνατο κρασί του 21, κατά το παράγγελμα του Παλαμά και ακούμε το βροντολόγημα των ελληνικών αρμάτων, όπως ξεπηδά από τα ποιήματα του Βαλαωρίτη, μία παραίνεση. Ας μεγαλώσει το παιδί της με τα λόγια του αειμνήστου Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά στην καρδιά της. Ας του τα εμφυσήσει στη ψυχή και θα κάνει τον ήρωα πατέρα του υπερήφανο και την Ελλάδα μία καλλίτερη πατρίδα.

Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία. Δεν υπάρχει δια σε άλλη πραγματικότης παρά η ελληνική πατρίς, μόνον εκεί θα επανεύρης τον εαυτό σου. Μόνο μέσα είς τας εθνικάς παραδόσεις θα επανεύρης τον προορισμόν σου. Μόνον μέσα είς τον ελληνικόν πολιτισμόν θα επανεύρης τα ιδανικά σου και τα όνειρα σου. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να ζήσης, ελληνική νεολαία. Μόνον εκείνα τα οποία σου εδημιούργησεν η ελληνική ιστορία αποτελούν το σώμα σου και την ψυχήν σου.

8 σχόλια:

  1. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ" ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους πότε αυτό το ΜΠ….ΛΟ κράτος θα αρχίσει να δίνει χρήματα προκειμένου χρησιμοποιηθούν, σε χορήγηση υλικό τεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να γίνονται τακτικές εκπαιδεύσεις του προσωπικού, να δώσει κίνητρα σε όλους αυτούς που εκτελούν αυτό το άχαρο επάγγελμα, να στηρίξει τις οικογένειες αυτών σε περιπτώσεις όπως και του ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ, ΦΥΛΟΤΙΜΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΥ, ΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΥ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ ……… Πότε, Πότε ……… Αδερφέ ο θεός να σε συγχωρέσει και να σε δεχτεί κοντά του.. Δεν πάει άλλο ΤΕΛΟΣ το ΦΥΛΟΤΙΜΟ ….. αδέρφια δεν τους ενδιαφέρουμε, είμαστε αναλώσιμοι…ΞΥΠΝΗΣΤΕ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΧΑΛΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ,ΑΙΩΝΙΕ ΑΔΕΛΦΕ ,ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΜΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΑΓΓΕΛΩ ΜΕ ΟΣΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΣΟΥ.
    1)ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΧΑΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ.
    2)ΗΛΙΕ ΜΟΥ ΕΒΑΣΙΛΕΨΕΣ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.
    3)ΜΙΧΑΛΗ ΣΕ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΜΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΑΙΝΕ.
    4)ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΙΓΗ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ.
    5)ΣΑΝ ΕΦΕΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΣΦΥΧΤΑΓΚΑΛΙΑΖΕΣ ΓΛΥΚΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥ.
    6) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
    7) ΕΙΧΕΣ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣ ΜΕ ΑΠΛΟΧΕΡΙΑ , ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΕΣ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ.
    8) ΜΙΧΑΛΗ ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΕΓΑ ΜΑ ΔΕΝ ΒΑΣΤΩ ΤΟ ΠΟΝΟ ΓΙΆΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΣΤΟΝ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ .
    9) ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΣΟΥ ΛΜΕ ΜΈΝΑ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ Ο ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΔΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ, ΠΩΣ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΣΕ ΖΩΝΕΙ.

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΤΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΕΡΟΣ
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΠΟΥΜΕ
    ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΙ
    ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΟΥΜΕ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ
    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΘΥΜΟΥΜΕ
    ΠΩΣ ΕΧΑΣΑ ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΟ
    ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΥΛΟΓΟΥΜΕ

    ΜΙΧΑΛΗ ΠΗΓΕΣ ΑΔΙΚΑ
    ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΤΟ ΓΕΡΟ
    ΣΤΟ ΧΑΡΟΝΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ

    ΑΦΗΣΕΣ ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ
    ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΥΡΑΝΙΟΥΝΤΑΙ
    ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ
    ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ

    ΔΕΝ ΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ
    ΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
    ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΕΜΠΡΟΣ ΣΟΥ

    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΛΕΠΤΑ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΡΗΝΟΥΣΑΜΕ
    ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΣΟΥ

    ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ
    ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
    ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΙΑ

    ΟΛΟΥΣ Ο ΥΨΗΣΤΟΣ ΘΕΟΣ
    ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΡΟΩΡΙΖΕΙ
    ΑΛΛΟΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ

    ΜΕ ΠΑΛΑΝΤΑΗΣ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ
    ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
    ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΥΧΩΡΕΣΕ ΤΟΝΕ
    ΚΑΜΕ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ


    ΑΔΕΛΦΕ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

    Υ.Γ.
    ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ,ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙ..............................


    ΑΥΤΑ ΠΗΡΕ Η ΚΟΡΗ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.....

    ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ

    ΘΑΝΑΣΗΣ Π.- ΓΙΩΡΓΗΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΟΑΣΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ.
    ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΓΙΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗΣ .ΤΑ ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ Η ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΚΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ,,ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗ ΚΑΙ "ΜΑΓΚΙΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΠΡΩΤΥΠΟ ΩΣΤΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΑΚΑΡΙ ΑΦΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ....

    ΝΙΚΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ

    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΗ ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνελλήφθη ο δολοφόνος.
    Ο θανών "δεδικαίωται?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ26 Αυγούστου 2009 στις 1:37 μ.μ.

    ΑΔΕΛΦΕ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή