Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Η πρασινοσκουφίτσα και ο κακός ο λύκοςΗ πρασινοσκουφίτσα Κάτια Μακρή παρέα με την αρσακειάδα του μεσαίου χώρου κυρία Πηργιώτη, πάλι σήμερα (13/1/2011) από το RealFm ειρωνεύτηκε τον κακό τον λύκο Απόστολο Γκλέτσο.

Τα φερέφωνα της σεσημασμένης δημοσιογραφίας έπιασαν δουλειά. Τι να κάνουμε οι ανάγκες της ζωής καθορίζουν τις διεργασίες της αντικειμενικής και αδέκαστης δημοσιογραφίας- ακόμη περιμένουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που σβήστηκαν με μπλάνκο από την λίστα της Siemens.

Ο πασοκισμός ανησύχησε, μήπως οι κοπρίτες Έλληνες πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και το παράδειγμα του Γκλέτσου βρει μιμητές. Ο καλοκουρδισμένος και καλολαδωμένος μηχανισμός αποπροσανατολισμού των ΜΜΕ(ξαπάτησης) ξεκίνησε μία προσπάθεια απαξίωσης του Γκλέτσου. Καμία κουβέντα για την ταμπακιέρα. Το άγος των διοδίων είναι άνευ σημασία για τα κυβερνητικά φερέφωνα, ακόμη και οι σαλτιμπάγκοι του Ράδιο Αρβύλα επιστρατεύθηκαν για να βάλουν και αυτή ένα πετραδάκι στην προσπάθεια μείωσης του Γκλέτσου.

Ενοχλεί ο Γκλέτσος, γιατί το παλικάρι, ο καλός Yorgo, που κατέβαινε στα πεζοδρόμια, έτρωγε δακρυγόνα και ούρλιαζε αντισταθείτε, αγωνιστείτε είναι τώρα πρωθυπουργός και τα λόγια τα μεγάλα και παχιά ξεχάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου