Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σύντροφε Ανδρουλάκη : Ποιά Φασιστική συμπεριφορά;



Μίμης Ανδρουλάκης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου: (ράδιοεννεα 29/1/2011)

Για την κατάληψη της Νομικής Σχολής μεταξύ των άλλων σοφών μας έριξε και ένα ωραίο πυροτέχνημα:

“...‘Και λέμε Αριστερά. Ποιά Αριστερά; Είναι φασιστική συμπεριφορά όλη αυτή που συμβαίνει στα πανεπιστήμια. Να τους πουν: παιδιά, έχετε δίκιο μετανάστες βγέστε έξω, σε μία ώρα θα έχετε φύγει όλοι έξω, δεν είναι η δουλειά σας εδώ μέσα.. Και να το πουν οι ίδιοι οι φοιτητές, οι ίδιες οι παρατάξεις, ο πρύτανης. Τους πήγαν οι άλλοι τώρα εκεί, οι δήθεν προοδευτικοί. Εγώ θα πάω να τους δω ο ίδιος».

Ο άνθρωπος αυτός με πολύ λογισμό και άφθονη οίηση αγωνίζεται σας άλλος Τέτζελ να μας πουλήσει το πολιτικό συγχωροχάρτι της Αριστεράς. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο καλός αυτός άνθρωπος θέλει να μας πείσει ότι η βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι έκφραση της αριστεράς αλλά "φασισμός". Επειδή η λέξη φασισμός ενοχλεί έντονα την "δημοκρατική" μας συνείδηση την επικαλείται με μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και την ικανοποίηση υποκειμενικών ιδεολογικών ανασφαλειών. Όλα στην προτεραιότητα των εντυπώσεων, στην αμνησία των γεγονότων, στον συμβιβασμό με την αοριστολογία, ώστε να μη θίξουμε τα αριστερά θέσφατα. Μιλάει για το πρόβλημα (ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις των τυραγνισμένων πολιτών της Ελλάδας) και επιδιώκει την άφεση αμαρτιών της φράξιας τους ξεθάβοντας νεκρές ιδεολογίες.

Η Ελλάδα επί 36 χρόνια ζει την βαρβαρότητα της "επαναστατικής" μεταπολίτευσης. Η αριστερά γεμάτη βαθύτατη, υπεροπτική και κυνική περιφρόνηση προς τους Ελληνες και το μέλλον τους, με τρόπο αγύρτικο, δημαγωγικό και παραπλανητικό επιβάλει την θέληση της με την απροκάλυπτη βία.

Ο σύντροφος Ανδρουλάκης σαν γνήσιος αβανταδόρος της αριστερής λεηλασίας και τρομοκρατίας, έντρομος μπροστά στην πιθανότητα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να καταλάβουν, επί τέλους, τι είναι αριστερά, προσπαθεί να την σώσει από την απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας, κοινωνίας που διαπερνάται από φόβο, ανησυχία, ανασφάλεια για το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της.

Σέρνεται αγκυλωμένος με ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι η λέξη "φασισμός" δεν είναι παρά η ιδεολογική γλίτσα που έχει κατακαθίσει στα αρρωστημένα μυαλά των παπατζήδων της αριστεράς που καλουπωμένοι μέσα σε ιδεολογήματα και νεκρές πολιτικές οριοθετήσεις αδυνατούν να αρθρώσουν δημιουργικό λόγο.

Πρόκειται για φαινόμενο ανθρώπινης αναπηρίας που κυριολεκτικά μας φοβίζει. Καλή η προσπάθεια αλλά θα παραμείνει προσπάθεια. Προσπαθεί να παραποιήσει ή και να αντιστρέψει την εικόνα αισθητών δεδομένων, ψηλαφητών πραγματικοτήτων.

Συντροφε Μίμη η αριστερά δικτατορία τέλειωσε. Η λέξη "φασισμός" που τόσο εύκολα επικαλήσε δεν τρομάζει κανέναν". Αριστερα είνα αριστερά βάρβαρη και χυδαία. Μισεί την Ελλάδα και τους Ελληνες. Δεν πρόσφερε ποτέ τίποτα και δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Μόνο να κλαψουρίζει ξέρει για τα όσα δήθεν τράβηξε. Ο μύθος της ευαίσθητης αριστερά τελείωσε. Μάταια ο Αλαβάνος προσπαθει να κρύψει το μπασταρδο πρόσωπό του πίσω απο το Αισχύλο. Είναι ενα τιποτένιο μικρόψυχο ανθρωπάκι. Το δε ΚΚΕ είναι καιρός να πάει εκεί που πραγματικά ανοίκει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Μπορεί "νόμος να είναι το δίκαιο του εργάτη", αλλά αυτός ο εργάτης εχει δικαίωμα να στέλνει το παιδί σε Πανεπιστήμια σωστά και όχι στους κερχανάδες της ΚΝΕ.

Η Αριστερά είναι κλινικά νεκρή. Κρατιέται στην ζωή διασωληνωμένη απο τις καλοταϊσμενες ρεπατζουδες των ΜΜΕ(ξαπάτησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου