Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Οι “ρεπατζούδες” του ΠεταλωτήΟ Φαήλος Κρανιδιώτης για τον άγριο καβγά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ του μνημονίου MEGA της Τρέμη και του Πρετεντέρη με τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα έγραψε στο www.antinews.gr ένα άρθρο καταπέλτη. Αρθρο καταπέλτη για την σεσημασμένη δημοσιγραφία των κοινωνικών φίλων του Χριστοφοράκου, και τα montblanc της ενημέρωσης που έχουν αναλάβει εργολαβικά τον αποπροσανατολισμό και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Ο Κώστας Τζαβάρας, γράφει ο Κρανιδιώτης, “στην αυθάδεια των “ρεπατζούδων” του Πεταλωτή απάντησε με την γλώσσα που πρέπει, και τους έβαλε στη θέση τους”.

“Ρεπατζούδες” είναι η πλέον επιτυχής επιλογή λέξης για να περιγράψει το τζούφιο πυροβολικό της στρατευμένης στην εξαπάτηση των Ελλήνων δημοσιογραφίας.

Η λέξη “ρεπατζού” (απο το ρεπό, γαλλικό repos) δηλώνει την πόρνη που δουλεύει εκτάκτως, στο μπορντελάκι τις μέρες της αδιαθεσίας της πόρνης- οικοδέσπινας, ώστε να μη κλείσει το μαγαζί. Η ρεπατζού καλύπτει τον εργάσιμο της χρόνο συνεργαζόμενη με πεντέξι συναδέρφισές της. Φυσικά η ρεπατζού δεν έχει δικό της στέκι. Η λέξη ρεπατζού προέρχεται απο την ειδική φτωχή αργκό των πορνών. (Ηλίας Πετρόπουλος, “το μπουρδέλο” εκδόσεις γράμματα, 1980, σελ 89)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου