Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Love Parade"

Δεν μπορώ να το πιστέψω.....

Δεν μπορώ να το πιστέψω. “Love Parade”, “Gay Parade”, “ομοφυλόφιλοι”. Τι είναι αυτά; Όλοι οι λόγιοι και οι ελευθεριάζοντες των διαφόρων κοινωνιών, κοινοβίων και πάει λέγοντας που δεν χάνουν ευκαιρία να διανθίσουν τα αποξέσματα των εντέρων τους με ψωλές, πούτσους , μουνιά, κώλους και άφθονα γαμήσια για να μας τα πουλήσουν ύστερα σαν βαριά λογοτεχνία, ξαφνικά μεταλλαχθήκανε σε πουριτανές καθώς πρέπει παρθένες της Βικτωριανής εποχής.

Ακούς εκεί ομοφυλόφιλοι (Homosexuelles). Λες και έχει ανάγκη η ελληνική γλώσσα για να εκφράσει την συμπαράσταση της και την υποστήριξή στους διάφορους και στις διάφορες να χρησιμοποιεί λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αδερφές της εποχής της Βικτωρίας για να κρύψουν την πουστιά τους και να αποφύγουν τον εξοστρακισμό από την "καλή κοινωνία".

Η Ελληνική γλώσσα δεν έχει ανάγκη μεταγραφών ξένων όρων. Είναι πλουσιότατη. Ομοφυλόφιλοι! Πού το είδαν γραμμένο; Η γλώσσα μας έχει δυναμικές ρωμαλέες λέξεις γεμάτες ποίηση και νόημα, που αποδίδουν με γραφικότητα και χωρίς μέσους όρους και παρανοήσεις: πούστηδες, κίναιδοι, αδερφές, λούγκρες, πουρά, και τα λοιπά και τα λοιπά.. Τι το ποιο ωραίο και δυνατό από το “Παρέλαση Πούστηδων”; Είναι μια έκφραση που αποπνέει αντριλίκι και βαρβατίλα και είμαι σίγουρος ότι θα τους αρέσει, θα την βρούνε και θα τους κάνει ευτυχισμένους. Τρέμω με την ιδέα ότι κάποιος θα αποκαλούσε τη "Βασίλω" - καλή του ώρα όπου και αν βρίσκεται - ομοφυλόφιλο. Θα τον είχε βουτήξει στα χέριατου και με δυο τις δύο σαν βαριοπούλες γροθιές του θα του είχε κάνει την μούρη κρέας και μετά θα του είχε κάνει την ιστορική του ερώτηση "Θα μου σκίσεις τη μουνάρα μου ή θα σε ξαναπλακώσω ;". Στο στενάκι του έρωτα, μεταξύ των στυλών του Ολυμπίου Διός και Τέννις, δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι αλλά αδερφές. Ομοφυλόφιλους τους έβρισκες στο Κολονάκι και σε κάνα υπουργείο γνωστό και μη εξαιρετέο, ο νοών.......!

Αλλά οι διάφοροι δήθεν και οι παρέες του θέλουν να το κάνουν όμορφο και καθώς πρεπείστικο. Παρέλαση ομοφυλοφίλων! Όχι βέβαια Παρέλαση Πούστηδων γιατί όχι. Να καταλάβει και η γιαγιά μου τι θέλουν να πουν οι άνθρωποι, γιατί στα αφτιά της το ομοφυλόφιλος ακούγεται σαν αυτό(ς) που αγαπάει τη φύση και τα λαχανικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου