Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γιατί να μας σεβαστεί το BBC;


Έχει λυσσάξει το “αισχρό” BBC κατά της Ελλάδας Λυσσάνε οι Έλληνες κατά του BBC και πάει λέγοντας. Το BBC βυσσοδομεί ασύστολα κατά της πατρίδας μας και εμείς φωνάζουμε και χτυπιόμαστε σαν μαριονέτες. Οι Άγγλοι γελάνε κάτω από τα παχιά αποικιοκρατικά τους μουστάκια. Δεν μας σέβονται είναι το αγαπημένο ρεφρέν των διάφορων δήθεν. Εκείνο που δεν λένε είναι ότι για να σε σέβονται οι άλλοι πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να σέβεσαι τον εαυτό σου, την ιστορία σου, το παρελθόν σου.

Γιατί να σε σεβαστούν;

  • Όταν την ιστορία σου  την γράφει το ΝΑΤΟ.
  • Όταν σε ολόκληρη Αθήνα δεν υπάρχει ούτε ένα μνημείο που να θυμίζει τις κρεμάλες στην Κύπρο.
  • Όταν κανείς δεν θυμάται τους Ευάγγελο Γεροντή 28 ετών, Ι.Κωνσταντοπουλο 21 ετών, Φραγκίσκο Νικολάου 23 ετών, ασυφύλακα Κ. Γιαννακούρη που έπεσαν απο τις σφαίρες του Καραμανλικού κράτους στις 9 Μαίου 1956 μία μέρα πριν οι Καραολής και Δημητρίου, οι νεομάρτυρες του Ελληνισμού, οδηγηθούν στην κρεμάλα, και σήμερα παρακολουθούμε στα βοθροκάναλα το πανηγύρι του Ιωβιλαίου της Ελισάβετ που είχε αρνηθεί να τους δώσει χάρι.
  • Όταν η “Μαύρη Βίβλος” των εγκλημάτων των Άγγλων στην Κύπρο δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, γιατί έτσι θέλησαν οι Αγγλοι. Παραμένει ακόμη στα υπόγεια του ΥΠΕΞ και κανείς δεν τόλμάει έστω και να τη διαρρεύσει, εκτός και αν πολτοποιήθηκε.
  • Όταν ακόμη μαθαίνουμε ότι τα Επτάνησα μας τα χάρισαν, αγνοώντας τους αγώνες των Επτανησίων και τις κρεμάλες.
  • Όταν στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε μία κολόνα που να μας θυμίζει  τις χιλιάδες νεκρούς απο την πείνα του 1941. Δεν υπάρχει γιατί θα τους κρατά ζωντανούς στην μνήμη του έθνους και θα αρχίσει το “ψάξιμο” και θα μάθουμε το ρόλο που έπαιξε ο Αγγλικός αποκλεισμός στην σύγχρονη γενοκτονία των Ελλήνων.


Όταν, Όταν, Όταν.......

Ας αποκτησουμε εθνική υπερηφάνεια. Ας απαντήσουμε στα όταν και μετά θα μας σεβαστούν.

Ας θυμηθούμε ένα άλλο περιστατικό. Μήπως και καταλαβουμε τι είναι εθνική υπερηφάνεια και γιατί ορισμένα κράτη είναι φτιαγμένα να υπαγορεύουν την θέληση τους στα άλλα.  Το 1985 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Reagan θα επισκεπτόταν την Γερμανία στα πλαίσια της συνάντησης  G7. Το πρόγραμμα περιλάμβανε κατάθεση στεφάνου στο νεκροταφείο Bitburg όπου ήταν θαμμένοι άνδρες των Waffen-SS. Αμέσως άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.  Αρθρα, επιστολές, και κάθε είδους πιέσεις,  ζητούσαν την ακύρωση της κατάθεσης στεφάνου στο νεκροταφείο. Ο καγκελάριος της Δ. Γερμανίας Kohl με θάρρος είπε τότε ότι η κατάθεση στεφάνου θα γίνει γιατί τυχόν ακύρωση  θα προσβάλει τον γερμανικό λαό, θα προτιμούσε να ακυρωθεί η επίσκεψη Reagan παρά να προσβάλει τον λαό του...
Καταλάβατε; Αν όχι; Ας πάτε μία βόλτα στο άγαλμα του Τρούμαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου