Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αλέξη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΕΔΑ....




Ο Αλέξης Τσίπρας  ανίστορητος και με άφθονη οίηση μας είπε  πανηγυρίζοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών της  17/6/2012 ότι: για πρώτη φορά απο την εποχή της ΕΔΑ το 1958 η  Αριστερά παίρνει τόσο μεγάλο ποσοστό και γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση. Το επαναλαμβάνουν αβασάνιστα  τα διάφορα δημοσιογραφικά φερέφωνα. Το Kontra είχε και αφιέρωμα στην τότε ΕΔΑ. Οι Έλληνες τότε ψήφισαν ΕΔΑ αγανακτισμένοι απο τις κρεμάλες στην Κύπρο. Ψήφισαν ΕΔΑ, το υποκατάστατο του παράνομου ΚΚΕ που είχε προδώσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ.  Σύντροφε Τσίπρα  ξέχασες να μας πεις και αν δεν το ξέρεις ρώτα τον Μανώλη Γλέζο που τον είχες δίπλα του, ότι τότε οι Αμερικανοί έχασαν τον ύπνο τους και άρχισαν το παιχνίδι.

"Οι Αμερικανοί που γνωρίζουν καλύτερα έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Oπως αναφέρει ο Αλέξης Παπαχελάς, ο αρχηγός της CIA Αλεν Ντάλες, συγκαλεί σύσκεψη στις 26 Μαρτίου για την ανάληψη μυστικών επιχειρήσεων περιορισμού της δυνάμεως της ΕΔΑ." Μιχαλης Κατσιγερας (Καθημερινή 6/4/2008)

Σε αντίθεση με την τότε ΕΔΑ, το 1958 δεν παίρναν  συνεντεύξεις απο τον Μήτσο Παρτσαλίδη ή τον Μανώλη Γλέζο οι αμερικανοί δημοσιογράφοι,  ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα έχει γίνει ένα μπουλόνι στους μηχανισμούς εξαφάνισης των τρισκατάρατων Ελλήνων, μία μπίλια στο ρουλεμάν της παγκοσμιοποίησης. Δεν φοβίζει κανέναν. Δεν ανησυχεί κανέναν. Τον συντηρούν όλοι σαν μία ψιμυθιωμένη παλλακίδα που χορεύει στο ρυθμό του ταμπουρά της Νέας Τάξης.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την μυστική του agenda για όταν φτάσει η ώρα. Θα κλείσει το θέμα των Σκοπίων, αποσύροντας το βέτο . Θα μοιράσει το Αιγαίο. Θα ξεπουλήσει την Θράκη με το να  δώσει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στην μουσουλμανική μειονότητα όπως αυτή επιθυμεί. Θα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο με την καινούργια ορολογία “στα πλαίσια του ΟΗΕ”. Θα βοηθήσει στον εποικισμό της Ελλάδας απο το στύφη των λαθρομεταναστών, ώστε οι Ελληνες να πάψουν να δημιουργούν προβλήματα στα σχέδια της Νέας Τάξης. Θα είναι έτοιμος για μία νέα “παρδαλή εξέγερση”, σαν του Δεκέμβρη 2008,  για να επαναφέρει στην τάξη τους άτακτους και δύστροπους.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομάζει την CIA. Δεν θα συγκαλούσε σύσκεψη ο David Petraeus στις 18 Ιουνίου 2012, όπως είχε κάνει ο Allen Dulles το 1958, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις εκλογές, μάλλον θα ανοίγε σαμπάνιες.

Σήμερα, το 2012, οι Έλληνες πατριώτες φοβίζουν. Η Χρυσή Αυγή τους τρομάζει. Οι Έλληνες πατριώτες τους ανησυχούν, τους τρομάζουν, τους φοβίζουν.  Οι ΄Ελληνες  αποκτήσαν φωνή και μετά 37+1 χρόνια σιωπής  θα  χαλάσουν το πάρτι της υποταγής, του ξεπουλήματος και των μυστικών συμφωνιών.
Εκείνο που τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους και έχουν αρχίσει να ανησυχούν, με το τρόμο να τους ροκανίζει τα ποδάρια είναι  αυτοί που δεν ταΐζονται, αυτοί που αγωνίζονται, αυτοί που πιστεύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου