Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η “δημοκρατία” των Αστερίσκων




““Στο “Βυζαντινό” βρήκα τον Σπυρόπουλο (σημ. φίλος του του τότε προέδρου της ΝΔ Μητσοτάκη με τεράστια επιρροή στη χάραξη πολιτικής) καθισμένο πίσω απο δύο τραπέζια γεμάτα τηλέφωνικές συσκευές και εφημερίδες. Ήταν το ιδιότυπο γραφείο του. Αντιμετώπισε με σεβασμό τον έμπιστο του Βουδούρη (σημ. τον Κύρτσο) και μέσα σε μία ώρα είχαμε κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις. Τρείς αστερίσκοι δίπλα στα ονόματα βουλευτών και στελεχών της  ΝΔ που έπρεπε να υποστηριχθούν απο την εφημερίδα, δύο αστερίσκοι δίπλα σ΄ εκείνους που θα είχαν ουδέτερη επικοινωνιακή μεταχείριση, ένας αστερίσκος δίπλα στα ονόματα εκείνων που δεν έπερεπε να προβληθούν απο την εφημερίδα. Στα 33 μου χρόνια, η μέθοδος Βουδούρη-Σπυρόπουλου, μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και δικαιολογημένο προβληματισμό. Αργότερα διαπίστωσα ότι οι θεσμικές, εξωθεσμικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ για την διαμόρφωση προνομιακών σχέσεων με πολιτικά στελέχη ή τον επικοινωνιακό αποκλεισμό τους  είναι μέρος της εκδοτικής δημοσιογραφικής ρουτίνας”” Γιώργος Κύρτσος, Ο Μυστικός Πόλεμος των Εξουσιών. εκδόσεις Καστανίωτη, 2003, σελ. 30.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Ο κύριος Κύρτσος είναι σαφέστατος πώς οι Έλληνες μπαίνουν στο μαντρί της δημοκρατικής διαδίκασίας των εκλογών. Τους αστερίσκους τους βλέπουμε κάθε μέρα στα ΜΜΕ(ξαπάτησης) στα δελτία των 8, στις καλοστημένες παρεμβάσεις, στις συζητήσεις πανηγυρια παραπληροφόρησης. ΝΔ. ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Καμμένος, Οικολόγοι Πράσινοι, Τζίμερος, έναν απο αυτούς τους αστερίσκους ένα απο αυτα  τα εγκεκριμένα κόματα ή συνδικάτα ελέγχου της κοινής γνώμης θα κληθεί να διαλέξει στις 17 Ιουνίου 2012 ο ώριμος ελληνικός λαός όταν ψηφίζει εμάς, ανώριμος όταν ψηφίζει Χρυσή Αυγή,

Στίς 17 Ιουνίου 2012 οι Έλληνες στην ψυχή και στην καρδιά βάζουν τέλος στην διαπλοκή των αστερίσκων, στην σεσημασμένη δημοσιογραφία των κοινωνικών εταίρων του χουβαρντά Χριστοφοράκου, των μυστικών κονδυλίων και των εκλεκτικών συγγενειών με ξένα κέντρα αποφάσεων.

Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή θα βάλει τέλος στην πολιτική των  υπόπτων διευθυντηρίων που ξεπουλάν την Ελλάδα. Θα βάλει τέλος στις συμμορίες των κομματικών  λυμεώνων που καταβρόχθισαν τον πλούτο και βλέπουν τους Έλληνες σαν μία ανενεργή ψηφομάζα έτοιμη να περάσει απο το Super Market Democracy και να ξανα αγοράσει τα σάπια προιόντά προσφορά που τα διαφημίζουν με δημοσιογραφική ρουτίνα. Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες τα Ελληνόπουλα απαντουν. Δεν περνάν οι αστερίσκοι. Ψηφίζουμε Ελληνόψυχους. Ρίχνουμε χαστούκι στο σύστημα των ολετήρων. Ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει ο τόπος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου