Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το Παλιό Πεθαίνει...



Ντάλα “δημοκρατία¨ το παλιό πεθαίνει. Το παλίο πεθαίνει μέσα στις αντιφατικές καταστάσεις, όπου η απάτη  αναμιγνύεται με την λαμογιά , όπου η λαμογιά χρωματίζει την απάτη και όπου το πνεύμα υποτάσσεται στον χαμαιλεοντισμό ανταγωνιστικών απαιτήσεων. Τα παλιά κόμματα, αφού για 37+1 χρόνια οδηγησαν την Ελλάδα στη παρακμή και στη φτώχεια, πεθαίνουν.

Απελπισμένα ανθρωπάκια στριμώχνονται στα τηλεπαράθυρα. Με την βλακεία αποτυπομένη στο πρόσωπο, με φαυλοκυκλικά επιχειρήματα και βαθειά χωμένο μέσα στο κοτοπουλήσιο κεφάλι τους τον κανόνα  της Μαφίας ότι δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω, δεν ήμουν και άν ήμουν κοιμόμουν,  προσπαθούν να μας πείσουν ότι  τα κόμματα τους είναι ακόμα ζωντανά, ενω η μυρουδιά της ψοφιοσύνης  γεμίζει τον αέρα

Με παλιές δοκιμασμένες σταλινικές τακτικές που είναι προσφιλείς τόσο απο του ψοφοδεείς της ΝΔ και των αναχωμάτων της  ΛΑΟΣ και Καμμένος, τους ανανεωτικούς της αριστεράς του Κουβέλη, του κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το πρακτορείο “οικολόγοι πράσινοι”,  και τους κλασσικούς του ΚΚΕ βυσσοδομούν κατά της Χρυσής Αυγής, του νέου, του καινούργιου, του δυνατού που έρχεται. Όταν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να απαντήσουν στα δια στόματος της Χρυσής Αυγής ερωτήματα των Ελλήνων φαυλοκρατία, κομματοκρατία  λαθρομεταναστευση, ενοχοποιούν τα ίδια τα ερωτήματα και τα δαιμονοποιούν για να αποφύγουν την ουσία του πολιτικού προβλήματος.

Μία ξαφνική ταυτότητα απόψεων τους ενώνει. Σιωπή για τους λαθροδολοφόνους. Σιωπή για τους λαθροληστές. Σιωπή για το δράμα των μεροκαματιάρηδων που το βιος του διαγουμίστικε απο την “Γενια Πολυτεχνείου” ΑΕ.  Εκείνη την στιγμή δεν υπάρχουν μεταξύ τους περισσότερες διαφωνίες από εκείνες που υπάρχουν μεταξύ των ιεροκηρύκων διαφορετικών θρησκειών, όταν φωνάζουν εναντίον των Απίστων και των αθέων. Όλοι ενάντια και κόντρα στην Χρυσή Αυγή. Το νέο φοβίζει. Η Ιερα-εξέταση των ΜΜΕ έπιασε δουλειά. Το auto da fe των “δημοκρατικών” στήθικε και είναι έτοιμο να κάψει, να απαλλοτριώσει, να διασύρει.

Το παλιό, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ- ΚΚΕ και ΣΙΑ, απευθύνεται στο θυμικό και τον φόβο, όχι στην κοινή λογική, Θεωρεί τους Έλληνες ανενεργή ψηφομάζα και επικοινωνεί ανάλογα της στιγμής είτε με εκσπερματώσεις βλακείας ή σπασμούς ανοησίας ενός ασύντακτου λόγου της πενόμενης γλώσσας που καμουφλάρει την αμηχανία της  με αλλεπάλληες στρώσεις στερεοτύπων  και ξερολισμού που σκηνοθετεί τον ελληνικό λαό σαν ηλίθιο. Εύκολες ρητορικές εξάρσεις, ωραίες λέξεις βαλμένες πλάι-πλαί που χαϊδεύουν τα αυτιά. Κανένα επιχείρημα για  διαφώτιση, αλλά όλα τα επιχειρήματα προς ψυχική εξέγερση, προς ευκολότερη εξαπάτηση.Tο παλιό δεν στηρίζεται σε ορθολογικά επιχείρηματα και ψύχραιμους συλλογισμούς.

Ο λόγος της Χρυσής Αυγής  είναι ειλικρινής δυνατός, ανιδιοτελής. Βγαίνει μέσα από τα βάθη της καρδιάς της. Κτυπά πάνω στις πέτρες και του βράχους που τους πότισαν με αίμα χιλιάδες Έλληνες και γίνεται αχός και βουητό. Λυγίζει του αλύγιστους, τα κατεβάζει τ άστρα. Έφθασε ή ώρα για "πάλεμα για μάτωμα για την καινούργια γέννα". Η μεγάλη αλήθεια του Ελληνισμού κυλάει σαν το γάργαρο νερό να ξεπλύνει το μίασμα "της προδοσίας και της ασκήμιας".Ι δού η τελευταία φράση του Ζαρατούστρα του Νίτσε: "Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρας κ' εγκατέλειψε τη σπηλιά του λάμποντας και δυνατός, σαν ένας πρωινός ήλιος, που έρχεται από σκοτεινά βουνά".  Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες τα Ελληνόπουλα  της Χρυσής Αυγής με αυτά τα λόγια ξεκινάν για την μεγάλη τους οδοιπορία. Κατεβαίνουνε στις πόλεις και τα χωριά για να πραγματοποιήσουν το έργο τους. Έλλάδα Εγέρθητι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου