Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο Πάσχων Μανδραβέλης....Διέπραξε..


Ο Πάσχος Μανδραβέλης από την Καθημερινη(11/1/2012) σχολιάσε τον πασοκάνθρωπο (μισό πασόκο- μισό άνθρωπο) Κίμωνα Κουλούρη και τα καμώματά του. Εκείνο που δεν κατάλαβε ο πάσχων μεροκαματιάρης του τύπου είναι ότι ο σύντροφος Κίμωνας είναι προϊόν αυτής της συμμορίας που για 20 χρόνια κυβέρνησε την Ελλάδα με συνθήματα και χωρίς όραμα. Τον έμαθε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, ας είναι καλά ο αρπακολατζής Ανδρέας, και νόμισε ότι ο κόσμος είναι δικός του. Μέθυσε από το παπανδρεϊκό κάνετε ότι θέλετε αρκεί να με ψηφίζεται και ακόμη δεν μπόρεσε να αποτοξινωθεί. Φυσικά ο Κίμων Κουλούρης δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτοί που τον διάλεγαν για να τους εκπροσωπεί στην βουλή ας κοιταχθούν στον καθρέφτη. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον όμως είναι μία πρόταση στο άρθρο του Πάσχοντα πολύ ευρηματική. γεμάτη οίηση και άφθονη αμετροέπεια..

Οι αλληλέγγυοι στους Χρυσαυγίτες θα μπορούσαν να καταλάβουν τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» για να προβάλουν το κοινωνικό τους έργο που διαπράττουν στον Αγιο Παντελεήμονα.

Ο καλός Μανδραβέλης χρησιμοποιεί το “διαπράττουν” γιατί δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις εκλεκτικές συγγένειες. Όλα στην δημιουργία εντυπώσεων.
Από το Λεξικό Μπαμπινιώτη μαθαίνουμε ότι το “διαπράττω” χρησιμοποιείται για εγκλήματα . Το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, Πάσχε μου, δεν διαπράττεται αλλά προσφέρεται στο όνομα της εθνικής αλληλεγγύης, της αγάπης για την πατρίδα στους τυραγνισμένους κατοίκους της περιοχής που έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους και βλέπουν την ύπαρξή τους όμηρο στα νύχια των ορδών των ντόπιων ολετήρων της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας και των αλλοδαπών εισβολέων.

Αυτοί που “διαπράττουν¨ Πάσχο είναι οι αριστεροί και οι συμμορίες τους που έκαψαν την Αθήνα το 2008, τα 45αρια της 17Ν, οι κατσαπλιάδες με τις μολότοφ του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα του ληστή, και όλο αυτό το συνονθύλευμα των ελαττωματικών όντων που μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου