Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Που γεννήθηκες....;



Είναι το καινούργιο εύρημα που πρέπει να χαρακτηρίζει τον πολιτικό που θέλει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και να κάτσει με άνεση στο σβέρκο μας.

Πρίν από χρόνια το τι δουλειά έκανε ο πατέρας σου ήταν το απαραίτητο αξεσουάρ για κοινωνική ανέλιξη. Έτσι γεμίσαμε με γιους του αγωγιάτη, του χωροφύλακα, του ταχυδρόμου και διάφορα άλλα τίμια άλλα λαϊκά επαγγέλματα που έδωσαν φωτιά στον αριβισμό των καλών παιδιών.

Αργότερα έγινε πολύ in να δηλώνεις μετανάστης. Την αρχή την έκανε ο ΓΑΠ ή Yorgo που δήλωσε μετανάστης στην Σουηδία ακολούθησαν και πολλοί άλλοι, Ακόμη και η Χάρις Αλεξίου δήλωσε μετανάστρια από την....Λιβαδειά

Σήμερα έγινε της μόδας το που γεννήθηκες. Μετά τις δηλώσεις της Διαμαντοπούλου ότι γεννήθηκε σε ορυχείο. Κατά έγκυρες πληροφορίες δεκάδες άνθρωποι με φιλοδοξίες πολιτικατζή, δημόσιου διανοουμένου, κλπ έχουν επιδοθεί σε τρελές αναζητήσεις. Προσπαθούν να βρουν αν η μάνα τους η κάποια έστω και συγγενής που να μην έχει γεννήσει στο Έλενας, το Αλεξάνδρας, το Λητώ, το Ιασώ. Ψάχνουν απελπισμένα. Tα ορυχεία δεν μετράνε πλέον τα καπάρωσε η κυρία που το όνομα της είναι Άννα και της αρέσουν τα κολοκυθάκια αβγολέμονο, στην Bilderberg τα αντικατέστησε με filet mignon και sauce για να γλιστράει.

Ευτυχώς η Ελλάδα προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα τους. Να είστε έτοιμοι στο μέλλον θα ακούσουμε ώραίες ιστορίες. Του τάδε η γιαγιά, ή θεία, μπορεί και η μάννα γέννησε σε περιβόλι, του δείνα κοντά σε πηγάδι και κάποιος πολύ ευρηματικός θα μας πεί ότι γέννησε σε βάρκα, να επωφεληθεί απο τις νησιωτικές και παραθαλάσσιες ψήφους.

Ακόμα μας θεωρούν χαχόλους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου