Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Οδηγίες προς..προοδευτικούς...

Απευθυνόµαστε σε κάθε προοδευτικό πολίτη, στις κοινωνικές δυνάµεις του δηµοκρατικού σοσιαλισµού, της αριστερής σοσιαλδηµοκρατίας, στους πολίτες της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, στους πολίτες που έχουν µετακινηθεί από επιλογές του παρελθόντος, και τους καλούµε σε συστράτευση για µια δηµοκρατική Αριστερά, φορέα πολιτικής συσπείρωσης έξω από το συντηρητικό νεοφιλελεύθερο περιβάλλον, την πολιτική του µνηµονίου και τη ρητορική µιας Αριστεράς που µε ταχύτητα επιστρέφει στο παρελθόν Το Βημα 7/1/2012 Φώτης Κουβέλης. Ο καλός κύριος ή σύντροφος Κουβέλης, εξαρτάται σε ποιούς μιλάει, απευθύνθηκε σε κάθε προοδευτικό πολίτη

Πολύ φοριέται τις μέρες μας η προοδευτικότητα και οι περισσότεροι θέλουν να ανήκουν στην συνομοταξία των προοδευτικών, πράγμα όχι και τόσον εύκολο. Γιατί επικρατεί μεγάλη σύγχυση για το τι ακριβώς είναι προοδευτικόν και τι δεν είναι. Καραδοκεί, άλλωστε, ο φασισμός που επιδιώκει να αποπρασανατολίζει τους δημοκρατικούς πολίτες και να τους φράζει τον δρόμον προς την υψηλή λύτρωση, που προσφέρει η προοδευτικότης. Διαβάζοντας το “Εγχειρίδιον του Καλού Κλέφτη” του Ηλία Πετρόπουλου, θέλησα να γράψω ένα μικρό “εγχειρίδιον” προς χρήση των συμπολιτών μας που θέλουν να ανήκουν στον εσμό των προοδευτικών, να κωδικοποιεί τις προοδευτικές ιδέες και να καθορίζει την προοδευτική συμπεριφορά, ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν τι πρέπει να υποστηρίζουν και τι να καταδικάζουν και πως οφείλουν να συμπεριφέρονται για να αποκτήσουν τον περιζήτητο τίτλο του “προοδευτικού” και να ξεχωρίζουν από τους εχθρούς της προόδου, τους φασίστες, του ακροδεξιούς. τους αναγνώστες του Στόχου, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.


Το “Εγχειρίδιο του Καλού Προοδευτικού”


1. Κανόνας πρώτος της προοδευτικότητας είναι η πίστη σε επίγειους θεούς με πρώτον τον κύριαρχο “λαό”, τον πάνσοφο, τον παντοδύναμο, τον υπεύθυνο (όταν είναι με το μέρος μας), τον ανεύθυνο (όταν ψηφίζει Χρυσή Αυγή). Η δογματική αυτή αναπτύσσεται λεπτομερέστατα από βαθυστόχαστους κοινωνιολόγους, αναλυτές, υποψιασμένους στα τραπεζάκια του Φίλιον του DaCapo της οδού Μηλιώνη και του Μπαλταζαρ. και τους ρεπατζούδες των προοδευτικών ΜΜΕ(ξαπάτησης) που απονέμουν διπλώματα μεταπτυχιακής αποβλάκωσης που τους περισσεύει

2.Δεύτερος επίγειος θεός ο εθνικός μας σαλτιμπάγκος Λάκης Λαζόπουλος ο σύγχρονος Αριστοφάνης, το αρχέτυπο της προοδευτικότητας που αφού προέτρεπε να καεί η Αθήνα τον Δεκεμβρη του 2008 σήμερα το παίζει μουλοκτός και ωραίος προκαλώντας γέλιο, στα μικροαστικά μορμολύκεια που τον χειροκροτούν, με ασήμαντο λόγο αλλά άφθονες πυελικές κινήσεις. Φυσικά “Ελληνοφρένεια” και “Ράδιο Αρβύλα” δεν πρέπει να λείπουν απο την λίστα ακρόασης και “ενημέρωσης” αυτού που θέλει τον περιζήτητο τίτλο

3. Ο γνήσιος προοδευτικός οφείλει να υποστηρίζει κάθε “κίνηση” που εμφανίζεται σαν νέα και να περιβάλλει τουλάχιστον με την συμπάθεια του και την ανοχή του κάθε “κίνημα” που αυτοχαρακτηρίζεται “προοδευτικό” και επιμένει αδιόρθωτα να διορθώσει τον κόσμο.
4. Δεν είναι “προοδευτικός” όποιας δεν περιβάλει με στοργή τις παντός είδους “μειονότητες”. Τους ομοφυλόφιλους, που τακτοποιούνται και λύνουν το πρόβλημα υπερπληθυσμού της γής χωρίς χάπι. Τους λαθρομετανάστες, που όσον περισσότερον έγχρωμοι είναι τόσον υψηλότερα στάθμη “προοδευτικότητας” έχουν. Τους δολοφόνους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί όταν πέσει από τις σφαίρες τους και ο τελευταίος αντιφρονών προς αυτούς Έλληνας άνθρωπος. Αλλά και γενικότερα, για έναν καθώς πρέπει προοδευτικό, κάθε φονιάς της 17Ν και των επιγόνων της είναι ένας ήρωας, θύμα της κοινωνίας, που δικαιούται μιας τουλάχιστον διθυραμβικής μπαλάντας
5. Ο Έλληνας “προοδευτικός” πρέπει να αντιπαθεί το παρελθόν και να γοητεύεται από κάθε τι νέον και προ πάντος το εύκολο.
6. Ο αυθεντικός “προοδευτικός” είναι ξελιγωμένος θαυμαστής κάθε ερειπίου της τουρκοκρατίας με προτίμηση προς τους σταύλους, τους οποίους εξυμνεί σαν μοναδικά πολιτιστικά κειμήλια και αγωνίζεται να τους διασώσει.
7. Δίνει τα ρέστα του παρακολουθώντας το 1821 του ΣΚΑΙ και το θεωρεί προικισμένο με μαγικάς ιδιότητας, που προστατεύει ιδιαίτερα τους θεοποιημένους αμαθείς.
8. Για να είναι κανείς αυθεντικός “προοδευτικός” όταν μιλάει, να χρησιμοποιεί κάθε δύο φράσεις και ένα βρομόλογο, όσον το δυνατό περισσότερο ξεγυρισμένο, για να χαίρονται και να την ευχαριστιούνται οι καλλιεργημένοι συνομιλητές του.
9. Αλλά όμως είναι οι λέξεις που κυρίως απαρτίζουν το γλωσσικό κουστούμι του προοδευτικού Οι κυριότερες από αυτές ( που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά κόρον) είναι: δημοκρατία, δημοκρατική διαδικασία, χούντα, αντίσταση, διάλογος, προβληματισμός, κοινωνικός μετασχηματισμός, ευαισθησία, αμφισβήτηση, ρατσισμός, νεοναζισμός, σοσιαλισμός, ποιότητα ζωής, Ελληνάδες, Ελληνάρες καραγκιόζηδες με γκράδες. Να μην στεναχωριέται που δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις αυτές.
10. Aν κάποιος τον ζορίσει με τίποτα επιχείρηματα που του είναι δύσκολα, ας του πετάξει ότι είναι αντιδραστικός ή σκοταδιστής ή φασίστας ή χρησαυγίτης για να τον αποστομώσει. Γιατί αυτήν την αποτελεσματική μέθοδο χρησιμοποιούν όλοι οι επαγγελματίες της προοδευτικότητας.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ διαφωτιστικό το.. εγχειρίδιο. Σίγουρα θα το χρειαστούν κάποιοι κακομοίρηδες που το παίζουν παντογνώστες: ο καρατζαφέρης είναι χουντικός αλλά το κκε που ήθελε να πάρει την εξουσία με το έτσι θέλω μετά τον πόλεμο και καμαρώνει κιόλας ήταν δημοκρατικό. Επίσης χούντα είναι μόνο όταν δεξιοί κυνηγάνε αριστερούς κι οχι όταν οι αριστεροί κυνηγάνε δεξιούς. Φασισμός είναι όταν κάποιος θυμώνει που η χώρα του γεμίζει εγκληματίες λάθρο ενω ο.. αντίφα που θέλει να εξαλείψει τον παραπάνω θυμωμένο άνθρωπο είναι δημοκράτης και ανθρωπιστής. Είιμαι κκε αλλά δεν ήξερα οτι για κάποια σύντομη περίοδο το κόμμα συγκυβέρνησε. Ο κομμουνισμός φέρνει την ευτυχία (οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι βορειοκορεάτες, οι κουβανέζοι είχαν-έχουν μια πολύ ωραία δημοκρατία και ζουν μια πλουσιοπάροχη ζωη χωρίς την καταπίεση του καπιταλισμού). Και διάφορα άλλα τέτοια παράδοξα απο τους.. ψαγμένους προοδευτικούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή