Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η Γκε Μπε Ου του συντρόφου Παπαδημούλη



Ο σύντροφος Παπαδημούλης κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή σχετικά με τον υποτιθέμενο διορισμό στελεχών του Ελληνικού Μετώπου στο υπουργείου του κυρίου Βορίδη.

Ο καλός και δημοκρατικός Παπαδημούλης δεν ενδιαφέρθηκε αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν τα τυπικά προσόντα για να φέρουν σε πέρας το έργο τους΄αλλά τον ενδιαφέρει τι σκούφο φοράνε. Αυτό που υποψιαζόμαστε τώρα έγινε βεβαιότητα. Στην δημοκρατία που, κατά Πάγκαλο,η ήλθε στην Ελλάδα το 1981 οι άνθρωποι κρίνονται από τι σκούφια φοράνε. Από τότε μέχρι σήμερα στην χώρα λειτουργεί μία άτυπη Γκε Μπε Ου που μοιράζει πιστοποιητικά αριστρεροφρωσύνης. Δεν έχουν σημασία οι σπουδές, οι γνώσεις, οι ικανότητες, ο χαρακτήρας αρκεί να σε εγκρίνουν οι διάφοροι Μπιστηδες, η Ξένια Κουναλάκη και άλλοι της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας. Με αυτόν τον τρόπο αναρριχήθηκαν στην εξουσία οι ανίκανοι και οι άχρηστοι του αριστερού σωλήνα για να μας φέρουν στην σημερινή κατάντια. Από το καταραμένο 81 και μετά το μόνο που μέτραγε ήταν να ανήκεις στον εσμό της αριστεράς για να γίνεις κάποιος. Άνθρωποι ανίκανοι για το οτιδήποτε που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους με τις ευλογίες της Γκε Μπε Ου σε μία νύχτα γίνανε φωστήρες. Αγράμματοι που τους ακούμπησε το ραβδί της αριστερόστροφής λέρας γίνανε ποιητές, λογοτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίου και πάει λέγοντας. Η Siemens δεν τους είναι άγνωστη. Ποιός θέλει να θυμάται τον Κοροβέση και τις δηλώσεις του για τα λεφτά της Siemens και παρά λίγο να διαγραφεί.

Η συμμορία του συντρόφου Παπαδημούλη χάιδεψε τα αυτιά των κουκουλοφόρων τον Δεκέμβρη 2008, έκανε τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κρανείου τόπου μοιράζοντας “συγκεκριμένα ποσά βίας και έχει το θράσος να κάνει επερωτήσεις στην Βουλή. για τους ανθρώπους του Ελληνικού Μετώπου. Η Γκε Μπε Ου της αριστεράς που καταδιναστευσε την Ελλάδα και την πήγε στον πάτο δεν μπορεί να χωνέψει ότι ήλθε το τέλος της μονοκρατορίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου