Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η πρασινοσκουφίτσα και τα Φαρμακεία....



Λύσσαξε η πρασινοσκουφίτσα Κάτια Μακρή στο RealFM (25/1/2012) γιατί καταψηφίστηκε χθες από την Βουλή το άρθρο 29 που θα απελευθέρωνε το ωράριο των φαρμακείων. Με πάθος και αγανάκτηση, τυπικά του Αγκιτ-Προπ που έχει αποστολή να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να την βάζει σε καλούπια, εφαγε σιδερα. Θεώρησε το άνοιγμα του ωραρίου κάτι δευτερεύον, ασήμαντο. Με την φράση “σιγά τα ωά” γεμάτη με μισές αλήθειες που είναι χειρότερες από το ψέμα προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να επηρεάσει τις αποφάσεις. Ασε πρασινοσκουφίτσα μου τα σάπια περί κοινού καλού και τις άλλες παρλαπίπες. Τις φάγαμε στην μάπα για 36+1 χρόνια.

Πες την αλήθεια! Αλήθεια είναι ότι η απελευθέρωση του ωραρίου θα ανοίξει την πόρτα στις πολυεθνικές αλυσίδες, που περιμένουν στην γωνία για να εισβάλουν, να έχουν τα κέρδη έτοιμα και τα οποία θα τα στέλνουν στις εταιρείες μαμά. Ο κύριος Λοβέρδος το ξέρει. Τον έχουνε συμβουλεύσει καλά και δυνατά και οι ρεπατζούδες των ΜΜΕ(ξαπάτησης) θα δουλέψουν παρέα για να πετύχει το σχέδιο. Με την απελευθέρωση του ωραρίου (24 ώρες ανοικτά) των φαρμακείων σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έγινε μακελειό. Η απελευθέρωση του ωραρίου συνέτριψε τα ανεξάρτητα φαρμακεία και έκανε τους φαρμακοποιούς υπαλλήλους των αλυσίδων φαρμακείων.

Αυτό είναι το μυστικό, παρασινοσκουφίτσα μου. Ασε τα επιφωνήματα του τύπου “αδιανόητο” και άλλες λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες. Όπως είναι τώρα το νομικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία φαρμακείον δεν επιτρέπει το άνοιγμα αλυσίδων και οι πολυεθνικές βλέπουν με βουλιμία την ελληνική αγορά. Δεν αρκούν τα κέρδη από τα υπερτιμολογημένα φάρμακα που μας πουλάν θέλουν να αρπάξουν και τα κέρδη της λιανικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου