Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε "καθηγητά"-αρθρογράφε....

“Η εμφάνιση το τελευταίο διάστημα μιας οργανωνμένης και επικίνδυνης ακροδεξιάς δραστηριότητας (για να ακριβολογούμε: μιάς φιλοναζιστικής δραστηριότητας) αποτελεί ένα νέο δεδομένο στο δημόσιο χώρο” Ανδρέας Πανταζόπουλος, επίκουρος καθηγητής  Πολιτικής Επιστήμης στο ΑΠΘ.(Το Βήμα 2/9/2012)

Ο λεπτός και ραφιναρισμένος καθηγητής-αρθρογράφος Του Βήματος  ανησύχησε που οι Έλληνες σταμάτησαν  να σκύβουν το κεφάλι και με  τους ελληνόψυχους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής έβαλαν τέλος στην ασυδοσία των αγαπημένων του Τσίπρα, Λαφαζάνη, και του συρφετού των εθνομηδενιστών και των λαθρολάγνων της αριστεράς. Φάινεται ότι για 38+1 χρόνια κοιμόταν και ονειρευόταν σαν άλλος Πρίγκιπας Μίσκιν,  στον  Ηλίθιο του Ντοστογιέβσκι: “Σαν κάτι- που δεν ξέραμε τι - που περιμέναμε πάντα να μας αποκαλύφθηκε μόλις τώρα”.  Με έντεχνη δολιότητα και με λόγους αυτοπαρηγοριάς προσπαθεί να διαγράψει τα 38+1χρόνια μεταπολιτευτικού εμφυλίου πολέμου που είχε κηρύξει η Αριστερά με τα ιδελογήματα της κατά των Ελλήνων.

Κύριε Καθηγητά-Αρθρογράφε:  Κόλαση βίας έκανε την Ελλάδα η Αριστερά  που διέγραψε τον δημοκρατικό πολιτισμό απο τις επιδιώξεις της Μεταπολίτευσης. Η Ελλάδα για 38+1 χρόνια ζει την βαρβαρότητα της "επαναστατικής" μεταπολίτευσης. Η αριστερά γεμάτη βαθύτατη, υπεροπτική και κυνική περιφρόνηση προς τους Ελληνες και το μέλλον τους, με τρόπο αγύρτικο, δημαγωγικό και παραπλανητικό επέβαλε  την θέληση της με την απροκάλυπτη βία. Οι σελίδες της Αυγής στάζουν εμπάθεια, μίσος και βία..κατά της Ελλάδας.

Κύριε Καθηγητά-Αρθρογράφε: Για 38+1 χρόνια η Ελλάδα είχε παραδοθεί στους σκοταδιστές, στους τραμπούκους, στους λυμεώνες  της αριστεράς. Η Αριστερά και το παρακράτος της μετέτρεψε την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι σε ζούγκλα βίας και ανομίας. Η Αριστερά είναι αυτή που καταβρόχθισε τον πλούτο της χώρας. Αριστερά είναι αυτή που μετέτρεψε τα Πανεπιστήμια σε χωματερές ελπίδων. Αριστερά είναι αυτή που διαστρέβλωσε και άλλαξε  με αργουελικό τρόπο τις έννοιες των λέξεων; “λαμογία” = ανακατανομή του πλούτου, “ανυπακοή” = αντίσταση, “κατάληψης”  = διαμαρτυρία, “ξυλοδαρμός των αντιπάλων”= δημοκρατική  έκφραση.

Ξέχασες κύριε Καθηγητά-Αρθρογράφε  τον ξυλοδαρμό απο 300 αριστερούς εγκάθετους του συναδέλφου σου στο ΑΠΘ πρύτανη Μάνθου που υπέστη και καρδιακό επεισόδιο. “Ενα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Χρ. Κίτταςείχε δεχτεί και αυτός χτυπήματα από φοιτητές του στη διάρκεια, όπως είναι γνωστό, των επεισοδίων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την ίδια επέτειο. Την ίδια στιγμή, άλλοι διαδηλωτές παραβίαζαν την κεντρική πόρτα του κτιρίου της Πρυτανείας του ιδρύματος. Ο κ. Κίττας επίσης υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ως την περασμένη Τετάρτη, οπότε και πήρε εξιτήριο, για να υποβάλει μία ημέρα μετά την παραίτησή του”.(Το Βήμα, 13/12/2009).

Κύριε Καθηγητά-Αρθρογράφε: Η εκτραχηλισμένη Αριστερά πορνομανιακά κατέστρεψε κάθε έκφραση δημιουργίας, επέβαλε στην Ελλάδα μία άνευ προηγουμένου απολυταρχία, μοιράζοντας “συγκεκριμένα ποσά βίας” σε όποιον διαφονούσε. Εξευτέλισε κάθε έννοια λόγου, έργου και πράξης. στο όνομα της “δημοκρατίας που επανήλθεν στην κοιτίδα της”. Αντικατέστησε το πνεύμα με συνθηματολογία της δεκάρας. Και είναι,  ίσως, η πρώτη φορά που για 38+1 χρόνια στην ιστορία της λεγόμενης “δημοκρατίας”  η Αριστερά με τον μανδύα του προοδευτισμού και του εκσυγχρονισμού  συσσώρευσε τόσα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα αυτής της προοδευτικής και εκσυγχρονιστική επέλασης ήταν η δημιουργία  πραγματικού αισθητικού, ηθικού και πολιτικού χάους, ο θρίαμβος της ασυνειδησίας και της ασυδοσίας, και ο βαρύτατος τραυματισμός της πολιτικής αισθητικής των υποταγμένων Ελλήνων χωρίς κανένα αντιστάθμισμα.


Καλό το άρθρο, αλλά δυστύχημα αληθινά επικίνδυνο είναι η ευκολία του πληκτρολογίου όταν δεν συνοδεύεται από μυαλό. Είναι φανερό ότι όσον αφορά στο άρθρο του κυρίου καθηγητή-αρθρογράφου η ευκολία μοιραίως καταλήγει  σε παραπληροφόρηση της χειροτέρας μάλιστα μορφής. Είναι αποτέλεσμα ενός καταθρυμματισμένου ψυχισμού ο οποίος στην απελπισία του γράφει παραμύθια με τεράστιο έλλειμα λογικής. Αυτό το έλλειμα λογικής τον κάνει να αντιμετωπίζει τα πράγματα ώς μαύρα-κόκκινα. Κυριαρχείται απο πολιτικά ιδεολογήματα που αποξενώνουν την πολιτική απο τον κοινό νού και δεν βλέπει το αριστερό χάος που ανοίγεται κάτω απο τα πόδια του και δεν αποκλείεται να τον καταπιεί μετα των ομοφύλων.

Η Χρυσή Αυγή είναι το νέο που πολεμάει την καμαρίλα της Αριστεράς και την βαρβαρότητα της που είχε επιβάλει στην χώρα τα 38+1 χρόνια της μεταπολίτευσης. Είναι η απολύτρωση

2 σχόλια:

  1. Ερώτηση και απάντηση για τους αγαπητούς συναδέλφους που βρίσκουν παρηγοριά να δημοσιεύουν άρθρα στο Βήμα (γιατί αλλού δεν μπορούν ίσως). Ερώτηση: Πού πήγαν όλοι οι κομμουνιστές; Απάντηση: Είναι στα ελληνικά πανεπιστήμια και διδάσκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθηγηταί τρείς,εχάθει η πατρίς.Δέ βγήκε τυχαία νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή