Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η Δασκάλα που σοκαρίστηκε....Ας γελάσουμε


Στην Πετρούπολη μια δασκάλα είδε τους μαθητές της (της Ε' τάξης) να μπαίνουν στην αίθουσα φωνάζοντας εν χορώ: "Χρυσή Αυγή" Όπως λέει η ίδια μιλώντας στο "Βήμα" "ήταν μία σκηνή που αρχικά με σόκαρε" (Το Βήμα 23/9/2012)

Η κυρά δασκάλα της Πετρούπολης σοκαρίστηκε. Δεν έχει δει τίποτα; Δεν ξέρει τίποτα; Τα 38+1 χρόνια της μεταπολίτευσης η αριστερά με ιησουίτικη μονομέρεια δίδαξε στα παιδιά ότι: η δημοκρατία είναι η αυθαιρεσία, η κατάληψη διαμαρτυρία, ο ξυλοδαρμός καθηγητών επανάσταση, ελευθερία είναι να ψεύδεσαι ασύστολα και ο στοχασμός είναι η φθηνή προπαγάνδα των μακντολναντοποιημένων γνωμοδιαμορφωτών της παγκοσμιοποίησης. Σήμερα σοκαρίστηκε γιατί μια ομάδα μαθητών κραύγασε "Χρύση Αυγή". Τον Δεκέμβρη 2008 οι σημερινοί σοκαρισμένοι μαζεύαν τα παιδάκια του δημοτικού και τα πηγαίναν να πετροβολήσουν τα αστυνομικά τμήματα και να φωνάξουν "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι".
Στην Ραφήνα, που σήμερα έχει γίνει ένα είδος cult της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας και των απανταχού "δημοκρατών", κατά την "παρδαλή εξέγερση" του Δεκέμβρη 2008: "γυναίκες εκπαιδευτικοί, προερχόμενες από τον χώρο της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες υπηρετούσαν σε δημοτικό σχολείο της Ραφήνας, πήραν τους εξάχρονους μαθητές τους, τους οδήγησαν με διάταξη πορείας έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού και τους έβαλαν να φωνάζουν συνθήματα του τύπου "Δολοφόνοι-Δολοφόνοι!". Το σοκ για τα παιδιά του Καραμανλή ήταν μεγάλο! (Μανώλης Κοττάκης, Καραμανλής off the record, Αθήνα, 2011, σελ. 344). Τότε τον Δεκέμβρη 2008 οι δασκάλες δεν σοκαρίστηκαν αλλά απλά έκαναν την δουλειά που τους υπαγόρευε η ιδεοληψία τους. 

Μη σοκάρεσε κυρά μου. Τα παιδιά κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να μιλάνε πλέον στο όνομα του λαού, στο όνομα του μεροκαματιάρη πατέρα τους και της μητέρας τους, οι γυιοί του μπαμπά και της μαμάς των βορείων προαστίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου