Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Προφυλακτικό: "Ελευθερία του Λόγου"



Την "ελευθερία του λόγου" επικαλούνται οι διάφορο δήθεν της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας και οι νεοφιλεύθεροι κολαούζοι της...Αρπάζοντας την ευκαιρία της δίωξης του νεαρού που σατίριζε τον πατέρα Παϊσιο κινητοποιήθηκε ο λόχος μεγαφώνων των προοδευτικών για να μας δείξει πόσο καλοί άνθρωποι είναι.
Όλοι αυτοί ειδικευμένοι επαγγελματικώς στην συκοφαντία και δυσφήμηση κάθε εθνικής ιδιαιτερότητας (ποιος ξέρει από τι υπσυνείδητες παρορμήσεις) και στηρίζοντας εισπρακτικές ελπίδες σε αυτήν μόλις ενοχληθούν  επικαλούνται την "ελευθερία του λόγου". Δύο εκπορνευμένες λέξεις-ασπίδες στο όνομα των οποίων ο πρώτος τυχών άρρωστος ή βλαμμένος ή ασυνείδητος έχει την αξίωση να βρομίζει την χώρα  με τα αποξέσματα των εντέρων του και τις εκσπερματώσεις του συφιλιδικού μυαλού του και να τιμάται ταυτοχρόνως σαν "πνευματικός άνθρωπος". ¨Ολη αυτή η συμμορία έχει πάρει την "ελευθερία του λόγου" και την έχει ράψει στα μέτρα της. Το βασικό της επιχείρημα ότι σε μία δημοκρατία οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφράζονται όπως τους καθοδηγεί η φαντασία και η αισθητική τους, έστω και αν όσα γράφουν δεν αποδίδουν την πραγματικότητα ή σχολιάζουν κατά τρόπο που ενοχλεί ή προσβάλλει κάποιους.
Οι διάφοροι εν λόγω  υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την απρόσκοπτη διάδοση του δικού τους αριστερό-προοδευτικού-νεοφιλεύθερου λόγου, χάριν της οποίας δεν διστάζουν να τάσσονται υπέρ της κατάπνιξης κάθε άλλης άποψης που αμφισβητεί τη μονομερώς  επικρατούσα αγιογραφία τους.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, που σήμερα πεθαίνει, οι ιδιαίτερα προβεβλημένοι σαν "προοδευτικοί" υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου εννοούσαν την ελευθερία του δικού τους λόγου και κανενός άλλου. Για 38+1 χρόνια μετέτρεψαν την ελευθερία του λόγου σε προφυλακτικό που το ανοίγουν, το φοράνε, το φουσκώνουν και το πετάνε όπως τους βολεύει. Το χρησιμοποιούν οι "προοδευτικοί" αγύρτικα και το γεγονός αυτό άλλοτε του αποκοιμίζει και άλλοτε τους αποθηριώνει.
Όλοι οι ολοκληρωτικοί (του ασιατικού ή του λατινοαμερικανικού τύπου), οι οπισδρομικοί, οι μισαλλόδοξοι, οι κεφαλοκυνηγοί κυκλοφορούν με το προφυλακτικό "ελευθερία του λόγου" στο πορτοφόλι ή στην τσάντα. Καμία ανάγκη συνέπειας αισθάνονται, το προφυλακτικό τους προστατεύει από τα πλέον επικίνδυνα και αντιφατικά. Γιατί  φορώντας το προφυλακτικό τους ανοίγεται ο δρόμος στην μηδαμινότητα τους, βάζει νερό στο αυλάκι τους και παραμερίζει ή εξοντώνει κάθε ένα ή μία που δεν ανήκει στην καλοταϊσμένη κλίκα τους. "Ελευθερία του λόγου" είναι το προφυλακτικό που πλασάρεται με όλα τα χρώματα της ίριδας, κατασκευάζεται από όλων των ειδών τα υλικά, φωσφορίζει την νύχτα, θεωρείται σαν το απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε κομματικό ενεργούμενο και χρησιμοποιείται από όλους όσους "σέβονται" ή δεν σέβονται τον εαυτό τους. Το χρησιμοποιούν με δεξιοτεχνία και κυνισμό οι προοδευτικοί κατεργαραίοι όλων των διαμετρημάτων για να αυτοπραστατευθούν, να επιτύχουν  "αλλαγή ελέγχου", να θολώσουν τα νερά γύρω από το υποκείμενο τους και να εξέλθουν αλώβητοι και θριαμβευτες (δηλαδή, "να την βγάλουν καθαρή", όπως θα λέγαμε στην "προοδευτική" διάλεκτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου