Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τσιπρας: Το “πορτοκαλί” παιδί

Τσιπρας: Το “πορτοκαλί” παιδί

Πολλές συζητησεις, αρθρα, και άλλα πικρά διαβάσαμε παρακολουθησμε τις τελευταίες ημέρες για υποκλοπές, ακόμη και απόπειρα δολοφόνιας του Κώστα Καραμανλή. Εκείνο που πέρασε στο ντούκου είναι η “εξέγερση” του Δεκέμβρη 2008 που πρωταγωνιστικό ρόλο είχε παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.

...Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα πως οι αξιωματικοί της ΕΥΠ που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσουν μια σειρά γεγονότων που σημάδεψαν αρνητικά την εποχή Καραμανλή σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος.
Στις καταθέσεις τους, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες κατονομάζουν συγκεκριμένες υποθέσεις που θεωρούν ότι εντάσσονται στο εν λόγω σχέδιο. Φέρονται δηλαδή να αναφέρουν μεταξύ άλλων τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις πυρκαγιές του 2007, την επίθεση στην ΚΕΔ το 2007 και το χτύπημα στα δικαστήρια της Λάρισας το 2004, εν όψει της μεταγωγής εκεί των μελών της «17 Νοέμβρη».

".....Η κατάσταση όμως είναι κρίσιμη ως προς το εξής: εμφανίζεται ότι συντονίζεται πανελλαδικά. Αναρωτιέμαι πώς και γιατί. Και απαντώ: μήπως πρόκειται για προσπάθεια παρέμβασης των δυνάμεων που θέλουν να ανατρέψουν τον Καραμανλή; Τα τρία «διπλωματικά» ανοίγματα που έκανε πρόσφατα (προς τη Ρωσία, προς την Κίνα και η άρνηση της υιοθέτησης της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια) τον έχουν βάλει στο στόχαστρο... Και είναι σίγουρο ότι δεν είναι πια καθόλου ευχάριστος..."


Κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν ένα τραγικό περιστατικό και εξαπέλυσαν μια  "πορτοκαλι εξέγερση"  στην Ελλάδα (κατά τα πρότυπα της Γεωργίας και της Ουκρανίας). Η διεθνής κοινή γνώμη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί  ήταν η πρώτη τέτοια "πορτοκαλί εξέγερση» που επιχειρείθηκε  σε δημοκρατική χώρα δυτικού τύπου. Ακόμα και το ΚΚΕ αναγκάστηκε να κατονομάσει τους προβοκάτορες και να καταγγείλει αυτούς ( τον Αλάβάνο του ΣΥΡΙΖΑ) που τους "χαϊδεύουν"! Κα Παπαρήγα: "Οι μολότωφ και οι λεηλασίες των κουκουλοφόρων, που το καθοδηγητικό κέντρο τους συνδέεται με μυστικές κρατικές υπηρεσίες και από κέντρα που βρίσκονται στο εξωτερικό , δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη μαζική οργή των μαθητών, των φοιτητών, γενικά του λαού"

Το Δεκέμβρη 2008 έγινε μια «πορτοκαλί» επανάστασης, πιστή αντιγραφή όσων έγιναν στην Ουκρανία το 2005 και στη Γεωργία το 2004. Αυτό το αντιλαμβάνονται  όλοι . Μόνο εδώ  το έχουμε ξεχάσει ή μας έκαναν να το ξεχάσουμε ακόμα.
Ο μηχανισμός κινητοποίησης τον Δεκέμβρη 2008 ήταν πανομοιότυπος: Μηνύματα SMS σε κινητά τηλέφωνα, κεντρικές οδηγίες από «ανατρεπτικά sites του Ιντερνετ (σε μας ενεργοποιήθηκε και το Facebook, πέρα από το γνωστό Indymedia).
Αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων νέοι, άτομα μικρής (στην περίπτωσή μας πολύ μικρής) ηλικίας.
Τρόπος κινητοποίησης, η συντονισμένη διασπορά και συγκέντρωση δυνάμεων συνεχώς. Οι πιτσιρικάδες τρέχουν πολύ, αντέχουν πολύ κι η πόλη δίνει μεγάλη τακτικό πλεονέκτημα σ'; όποιον συντονίζει σωστά αυτό το αστείρευτο απόθεμα ζωτικότητας.
Στις «πορτοκαλί τύπου εξεγέρσεις», η διάχυση του μηνύματος από τους ξεσηκωμένους νέους στον ευρύτερο πληθυσμό γίνεται με διασπορά φημών στόμα με στόμα και με διαδικτυακά μέσα, με την «ηθική στήριξη» των ξένων ηλεκτρονικών μέσων (ραδιοφωνικών- τηλεοπτικών εκπομπών από ξένες χώρες που «συμπαθούν την εξέγερση»).
Εδώ δεν χρειάστηκε να συμβεί αυτό, διότι τα δικά μας ηλεκτρονικά ΜΜΕ μετέδιδαν live και με τον πιο στρεβλό τρόπο, όλη την «εμψύχωση» που ήταν απαραίτητη.
Τα ελληνικά ΜΜΕ και οι κάθε λογής "Χατζηνικολάου" ή "Πρετεντέρηδες"" λειτούργησαν ως ιμάντες μεταβίβασης του "επαναστατικού κλίματος" στον ευρύτερο πληθυσμό! Ακόμα κι όταν οι κάτοικοι πήραν την ευθύνη της αυτοπροστασίας τους στα χέρια τους, τους κατηγόρησαν ότι ήταν "ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες"! Για να αναγκαστούν να σωπάσουν μετά, όταν τους έπαιρναν και τους έβριζαν από παντού - κι από την Πάτρα κι από το Βόλο κι από τη Λάρισα κι από το Ηράκλειο Κρήτης κι από τη Χαλκίδα κι από τις Σέρρες.

Αυτό που έγινε τον Δεκέμβρη 2008 ήταν συστηματικό, οργανωμένο και άριστα συντονισμένο. Οι διάφοροι ρέκτες δημόσιοι διανοούμενοι, ξερόλες, αναλυτές και δεν συμμαζεύεται στριμώχνονταν στα κανάλια,γράφαν στις εφημερίδες περισπούδαστα άρθρα προσπαθώντας να μας εξηγήσουν ότι αυτό που βλέπαμε καθημερινά ήταν έκρηξης αγανάκτησης της νεολαίας και τίποτε άλλο. Υπήρχε ένας κοινός τόπος, ένα κοινό σημείο μεταξύ όλων αυτών των διαμορφωτών της κοινής γνώμης που μπορεί να ήταν τυχαίος, αλλά εμείς δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις. Από τον Μανδραβέλη στον Μπουκάλα και πολλούς άλλους  μεταξύ τους υπήρχε και υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τάχθηκαν και υποστήριξαν, ή έκαναν την πάπια, σε όλες τις αυθαιρεσίες του αμερικανισμού, από τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, το σχέδιο Ανάν, το χρηματοδοτημένο από το State Department βιβλίο αίσχος, την ξεδιάντροπη επίθεση κατά της Εκκλησίας του πατριωτισμού των Ελλήνων, τα Σκόπια.

Ο Καραμανλής έπρεπε να φύγει. Η εποχή των αρμάτων που κατέβαιναν στους δρόμους για να βοηθήσουν στην απαλλαγή από ενοχλητικούς προέδρους ή πρωθυπουργούς πέρασε. Τώρα οι μάζες είναι το νέο εργαλείο ανατροπής. Το είδαμε στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες όπου οι παρδαλές εξεγέρσεις ταϊσμένες κατάλληλα με άφθονο δολάριο πέτυχαν να φέρουν στην εξουσία τα δικά μας τα παιδιά,τα "πορτοκαλιά" παιδιά.
Φυσικά δεν αρκούν μόνο οι μάζες πρέπει να υπάρχει και μία ντόπια ελίτ που αφού θα ρίξει λάδι στην φωτιά να είναι έτοιμη να αρπάξει την εξουσία και να φέρει τα πάνω κάτω από το σχέδιο Ανάν, τα σχολικά βιβλία, την Εκκλησία, τους αγωγούς πετρελαίου. Λέτε να είναι σύμπτωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η μαφία του είναι το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε υπέρ της συμφωνίας των αγωγών;

Ο Τσίπρας κεφαλαιοποιεί τον  πορτοκαλί Δεκέμβρη 2008....Ο Τσίπρας από το Langley πέρασε στην Madison Avenue που τον παρέδωσε στα επιδέξια χέρια των επικοινωνιολόγων για να του δώσουν σχήμα περιώνυμου ανδρός ώστε η ψηφομάζα, μοιραία και άβουλη  αντάμα, να ξεχάσει, να διαγράψει από την μνήμη τον τσόγλανο καταληψία, το ανεγκέφαλο schooligan και να περάσει  από το μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ με την έρμη ψήφο της....και η δουλειά θα έχει γίνει...


"Ας μη κάνουμε τέτοιους ιστορικούς παραλληλισμούς δεν θέλω να πω ότι εμείς σήμερα είμαστε υπό κατοχή. Δεν είμαστε.." Αυτά είπε ο Τσίπρας στον Αλέξη Παπαχελά στο ΣΚΑΙ (9/4/2013) Πάει ξεχάστηκε η ρητορική περί Τσολάκογλου, δοσίλογων, προδοτών κλπ.Με αυτή την δήλωση μετανοίας το πορτοκαλί παιδί είναι έτοιμο να γίνει πρωθυπουργός. Ξέχασε ότι η ψηφομάζα ξύπνησε. Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει ο τόπος

ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου