Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η υπεράσπιση της Αλήθειας ΣΤΗΝ υποθεση Κασιδιαρη

Η υπεράσπιση της Αλήθειας

Δεν αναλαμβάνουμε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη. Αναλαμβάνουμε την υπεράσπιση της αλήθειας. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει αλήθεια και μάλιστα πολύς κόσμος μας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει. Αλλά ξέρουμε ότι το ψέμα υπάρχει, ξέρουμε ότι η συστηματική παραχάραξη των γεγονότων υπάρχει. Ζούμε μέσα σε μία παραχάραξη. Η παραχάραξη αυτή είναι πολύ επιδέξια, παρασύρει τις φαντασίες και ύστερα στηρίζεται στην ύπαρξη των φαντασιών αυτών. Εφεύραν μάλιστα και μία φιλοσοφία της παραχάραξης. Συνίσταται στο να μας εξηγούν ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σημασία, αλλά το μόνο που μέτρα είναι η εικόνα που έχουμε για τα γεγονότα. Φαίνεται ότι η αυτή η μεταφορά της πραγματικότητας είναι η μόνη πραγματικότητα.

Η επίθεση κατα του του Ηλία Κασιδιάρη έχει μία γερή βάση, πολύ πιο γερή από όσο νομίζεται γενικά. Μόνο που δεν είναι αυτό που διακηρύσσεται. Η κατάσταση στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο δραματική από όσο λένε, γιατί η βάση της επίθεσης, των κατηγοριών και τα κίνητρα της, είναι πολύ πιο αγωνιώδη για τους λεγόμενους δημοκράτες. Η πραγματική βάση των επιθεσεων κατα του Κασιδιαρη και της Χρυσής Αυγής, αυτή που κανείς δεν τολμάει ποτέ να υποδείξει, είναι ο φόβος. Είναι το θέαμα των ερειπίων, των κατεστραμένων νοικοκυριών, των Ελλήνων που λοιμοκτονούν, τα χαράτσια. Είναι ο πανικός του πολιτικού κόσμου, Πρέπει να είναι ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής που έχει άδικο. Πρέπει. Γιατί αν κατά τύχη οι χρυσαυγίτες δεν είναι τέρατα. Πόσο βάρος θα αντιπροσωπεύει η κατεστραμμένη Ελλάδα και οι χιλιάδες πεινασμένοι για το “συνταγματικό τόξο”; Είναι η φρίκη, η απελπισία των πολιτικατζίδων τα πραγματικά κίνητρα των "επιθέσεων".

Σκέπασαν τα πρόσωπα τους μπροστά σ' αυτό που έχουν κάνει και για να δώσουν θάρρος στον εαυτόν τους, μετέτρεψαν την συκοφαντία των ελληνόψυχων  σε σταυροφορία. Εφεύραν ένα δικαίωμα “αντιφασισμού” στο όνομα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Όντας μιζαδοροι, κλέφτες, απατεώνες, ολετήρες αυτοπροήχθησαν σε χωροφύλακες. Για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους είναι απόλυτα αναγκαίο να ανακαλυφθούν πιο σοβαρες αμαρτίες από την πλευρά των Ελλήνων πατριωτών. Πρέπει οπωσδήποτε οι ανεπάγγελτοι, τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, οι γόνοι, οι φίλοι να εμφανισθούν σαν το ξίφος της “δημοκρατίας”. Οι "δημοκράτες" δεν έχουν άλλη εκλογή. Αν δεν διακηρύξουν επίσημα, αν δεν αποδείξουν ότι είναι οι σωτήρες της Ελλάδας, της "δημοκρατίας"  και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα είναι τίποτε άλλο από φτηνοί διαγουμιστάδες, που θα τους άξιζε μία θέση στον απόπατο της ιστορία και στο σκαμνί της δικαιοσύνης.
Υποπτευόμαστε ότι όλα είναι μία απλή κωμωδία και η κοινή γνώμη, σήμερα δεν αγνοεί το γεγονός της σκηνοθεσίας. Οτιδήποτε που του προσάπτουν, κάθε δίκαιος άνθρωπος δεν μπορεί να αρνηθεί ότι θα μπορούσαν να προσαφθούν στα ανθρωπάρια του “συνταγματικού τόξου”. Οι μίζες, η λαμογιά, η απάτη, δεν είναι καλύτερες από τις φωνές του Ηλία Κασιδιάρη. Μία βουλη που φωνασκεί και βρίζει κατά της Χρυσής Αυγής δεν έχει μεγαλύτερη αξία από ένα αλήστου μνήμης “λαικό δικαστήριο”.
Θα προτιμούσαμε τον νόμο του ισχυροτέρου γιατί είναι πιο έντιμη πράξη. Όταν o Γαλάτης Βρυέννιος φώναξε Vae Victis (ουαί τοις ηττημένοις) τουλάχιστον δεν έπαιρνε τον εαυτό του για Σολομώντα. Αλλά η βουλή  κατόρθωσε να είναι μία συνέλευση μαριονετών. Είναι το πρόγραμμα του μελλοντικού πολιτισμού μας. μια μασκαράτα ένας εφιάλτης. Βουλευτές σοβαροί και βαριοί στην πραγματικότητα δεν είναι παρά υποτακτικοί φυλάρχων και μέσα στην αίθουσα της δεν ακούει κανείς πάρα τον απόηχο των τυμπάνων των μπεταζτήδων που δίνουν τον ρυθμό.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην Δημοκρατία, Οι βουλευτές μας πέτυχαν χωρίς να το ξέρουν, με την πρωτόγονη απλοϊκότητα τους, ένα αποτέλεσμα που αναμφίβολα κανείς τους δεν είχε προβλέψει. Με την κακοπιστία τους έδωσαν σε χιλιάδες Έλληνες, που δέχονται καθημερινά το βαρύ  χέρι την τρόικας, την βαρβαρότητα της ΕΕ, τις σφαίρες των Καλασνιοφ, την βία των κουκουλοφόρων, το δικαίωμα να τους περιφρονούν και να αγκαλίζουν τα αγόρια και τα κορίτσια της Χρυσης Αυγής. Την μόνη γνήσια φωνή γιατί προέρχεται απο τον λαό, εκλεγεται απο τον λάο, είναι ο λαός. Χιλιάδες Έλληνες ζήλεψαν τον Ηλία Κασιδιάρη γατί είπε στον Βενίζέλο αυτό που θέλουν να του φωνάξουν όλοι:”Να μιλάς έτσι στο συνέδριο με τους χαχόλους και τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου