Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Περαστικά

Περαστικά

Σε όλους αυτούς που τρώνε τα λυσσακά τους και θλίβονται  από την εμφάνιση των  βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή του Τράγκα στο ΣΚΑΙ (7/4/2013) θα είχαμε να πούμε:

Θα παρακαλούσαμε όταν μιλάμε μεταξύ μας να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και να μη μιλάμε κατά το δοκούν.

Οι Χρυσαυγίτες δεν υπέγραψαν συμβάσεις για υποβρύχια που γέρνουν, για βαγόνια του ΟΣΕ που δεν χωράνε στις ράγες, δεν πήραν τα λεφτά της Ζίμενς....και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει το όνομα κανενός Χρυσαυγίτη στις καταστάσεις της Ζίμενς. Υπάρχουν ονόματα πολλών δημοσιογράφων που σβήστηκαν με μπλάνκο τα οποία μια ιδιότυπη συντεχνιακή Omerta  κράτησε μακρυά από την δημοσιότητα.  Omerta που είναι χαρακτηριστικό της μαφίας. Δεν υπάρχουν ονόματα κανενός Χρυσαυγίτη στη λίστα Λαγκαρντ.

Που ήταν τόσα χρόνια όλοι αυτοί που λυσσάνε για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στον ΣΚΑΙ; Μάλλον θα ζούσαν σε κάποιον άλλο πλανήτη. Δεν είδαν, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν; Από το 1981 που αποκαταστάθηκε κατά Πάγκαλο  η δημοκρατία στην Ελλάδα με τον εμπνευσμένο μεγάλο τιμονιέρη και αρπακολατζή Ανδρέα η χώρα λεηλατήθηκε με πρωτοφανή αγριότητα. Τα πακέτα στήριξης λεηλατήθηκαν από τα δικά μας τα παιδιά, τους δικούς μας μπετατζήδες. Τα πανεπιστήμια γίνανε χωματερές ελπίδων και τα κονδύλια τους καταφαγώθηκαν από πανεπιστημιακούς φιλοσόφους.  Ο πλούτος της χώρας μετατράπηκε διαλεκτικά σε βίλες και κότερα από τους επαναστάτες με τα κόκκινα κασκόλ που μεταλάχθηκαν σε επιχειρηματίες πίνοντας το αίμα των Ελλήνων. Η Ελλάδα αποβιομηχανοποιήθκε συστηματικά στο όνομα της ανακατανομής του πλούτου. Η επιχειρηματικότητα έγινε ύποπτη.

Η Χρυσή Αυγή δεν είπε “Τσοβόλα δώστα όλα”, ούτε έκανε δώρα στον εαυτό της Ο πολιτικός κόσμος. αυτός ο κόσμος που σήμερα αυτοαποκαλείται με αυταρέσκεια "συνταγματικό τόξο", κατάστρεψε την χώρα με φανατισμό και αμετροέπεια. Έρχονται τώρα και βυσσοδομούν κατά της Χρυσής Αυγής  για να γλιτώσουν από την απαξίωση...και να μας δείξουν πόσο δημοκράτες είναι. Όλοι αυτοί οι "δημοκράτες" φωνακλάδες θυμίζουν την ξεκωλη της γειτονιάς που θέλει να βγάλει όλες της γειτονοπούλες πόρνες για να κρύψει της δικές της τις πομπές....Περαστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου