Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Γιατί να σε σεβαστεί ο Σόιμπλε;...

Γιατί να σε σεβαστεί ο Σόιμπλε;...

Με αφορμή την τοποθέτηση  του υπουργού  οικονομικών της Γερμανίας κυρίου Σοίμπλε για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων ξεσηκώθηκαν οι χατζηαβάτηδες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας Ο κύριος Σόιμπλε  και δεν είναι ο μόνος, βυσσοδομεί ασύστολα κατά της πατρίδας μας και εμείς φωνάζουμε και χτυπιόμαστε σαν μαριονέτες....Κώνωψ επι κεράτου βοός.... είμαστε σίγουροι ότι οι Γερμανοί  γελάνε με την καρδιά τους με τα καμώματα της ντόπιας καμαρίλα.. Δεν μας σέβονται είναι το αγαπημένο ρεφρέν των διάφορων δήθεν. Εκείνο που δεν λένε είναι ότι για να σε σέβονται οι άλλοι πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να σέβεσαι τον εαυτό σου, την ιστορία σου, το παρελθόν σου.

Γιατί να σε σεβαστούν;

Όταν την ιστορία σου  την γράφει το ΝΑΤΟ.

Όταν σε ολόκληρη Αθήνα δεν υπάρχει ούτε ένα μνημείο που να θυμίζει τις κρεμάλες στην Κύπρο.

Όταν κανείς δεν θυμάται τους Ευάγγελο Γεροντή 28 ετών, Ι.Κωνσταντοπουλο 21 ετών, Φραγκίσκο Νικολάου 23 ετών, ασυφύλακα Κ. Γιαννακούρη που έπεσαν απο τις σφαίρες του Καραμανλικού κράτους στις 9 Μαίου 1956 μία μέρα πριν οι Καραολής και Δημητρίου, οι νεομάρτυρες του Ελληνισμού, οδηγηθούν στην κρεμάλα, και σήμερα παρακολουθούμε στα βοθροκάναλα το πανηγύρι του Ιωβιλαίου της Ελισάβετ που είχε αρνηθεί να τους δώσει χάρι.

Όταν η “Μαύρη Βίβλος” των εγκλημάτων των Άγγλων στην Κύπρο δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, γιατί έτσι θέλησαν οι Αγγλοι. Παραμένει ακόμη στα υπόγεια του ΥΠΕΞ και κανείς δεν τόλμάει έστω και να τη διαρρεύσει, εκτός και αν πολτοποιήθηκε.

Όταν ακόμη μαθαίνουμε ότι τα Επτάνησα μας τα χάρισαν, αγνοώντας τους αγώνες των Επτανησίων και τις κρεμάλες.

Όταν στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε μία κολόνα που να μας θυμίζει  τις χιλιάδες νεκρούς απο την πείνα του 1941. Δεν υπάρχει γιατί θα τους κρατά ζωντανούς στην μνήμη του έθνους και θα αρχίσει το “ψάξιμο” και θα μάθουμε το ρόλο που έπαιξε ο Αγγλικός αποκλεισμός στην σύγχρονη γενοκτονία των Ελλήνων.


Όταν κάποιος κύριος Lauder στην Θεσσαλονίκη κουνάει το δάκτυλο στην ελληνική πολιτική ελίτ και τους προστάζει να θέσουν εκτόν νόμου ένα ελληνικό κόμμα.

Όταν κάποιος κύριος Muižnieks κάνει υποδηξεις στην κυβέρνηση και τους κυρίους Δένδια και Σαμαρά και αυτo;i αντι να του πούνε άντε πηγαινε κάπου αλλού να μιλήσεις για ανθρώπινα δικαιώματα τον ακούνε και απολλογούνται σας δειλές αρσακειάδες.

Ας αποκτήσουμε εθνική υπερηφάνεια. Ας απαντήσουμε στα παραπάνω που είναι μερικά από τα όταν και μετά θα μας σεβαστούν.

Ας θυμηθούμε ένα άλλο περιστατικό. Μήπως και καταλάβουμε τι είναι εθνική υπερηφάνεια και γιατί ορισμένα κράτη είναι φτιαγμένα να υπαγορεύουν την θέληση τους στα άλλα ή όπως λέει ο φίλος Π να τα πηδάνε.  Το 1985 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Reagan θα επισκεπτόταν την Γερμανία στα πλαίσια της συνάντησης  G7. Το πρόγραμμα περιλάμβανε κατάθεση στεφάνου στο νεκροταφείο Bitburg όπου ήταν θαμμένοι άνδρες των Waffen-SS. Αμέσως άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.  Αρθρα, επιστολές, και κάθε είδους πιέσεις,  ζητούσαν την ακύρωση της κατάθεσης στεφάνου στο νεκροταφείο. Ο καγκελάριος της Δ. Γερμανίας Kohl με θάρρος είπε τότε ότι η κατάθεση στεφάνου θα γίνει γιατί τυχόν ακύρωση  θα προσβάλει τον γερμανικό λαό, θα προτιμούσε να ακυρωθεί η επίσκεψη Reagan παρά να προσβάλει τον λαό του...

Καταλάβατε; Αν όχι; Ας πάτε μία βόλτα στο άγαλμα του Τρούμαν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου