Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πάγκαλος: "Θα τον θάψω"


Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, τόνισε ότι ουδείς μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει στο δικαστήριο, για να ξεκαθαρίσει:
«Με ενοχλεί, ως συνταξιούχος δικηγόρος μιλώ, όταν οι εν ενεργεία δικηγόροι κάνουν φιγούρες, κινήσεις για το θεαθήναι. Αυτή η εξώδικος πρόσκληση που πήρα εγώ από τον κ. Κούγια που υπερασπίζεται τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι εντελώς άνευ αντικειμένου.
Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει. Μάρτυρα κατηγορίας μπορεί ο εισαγγελέας να εισαγάγει βιαίως. Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον 'θάψω'."

Αυτά τα ωραία και κατά την άποψη μας σημαντικά έδήλωσε ο κύριος Πάγκαλος.
“Θα το θάψω”! Τι θέλει να πει ο σοσιαλεβέντης; Σε εμάς τους αμόρφωτους, τους αγράμματους, τους αντιδραστικούς, άντε και φασίστες, για να ευχαριστηθεί,  ακούγεται σαν μια δήλωση ομολογίας; “ότι κάτι ξέρω”.

Δεν φανταζόμαστε, ούτε πέρασε από το απλοϊκό μυαλό μας ότι αν καταθέσει θα τον θάψει λέγοντας ότι είναι κακό παιδί, δεν χόρευε καλό ζεϊμπέκικο, κεράτωνε την γυναίκα του ή έτρωγε κρέας την Παρασκευή!

Αλλά δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα που άμα μας συμφέρει είμαστε ανατολίτες, άμα μας συμφέρει βαλκάνιοι, άμα μας συμφέρει Ευρωπαίοι,  μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε αεράτα και με ύφος ξερόλα σίγουροι ότι θα την σκαπουλάρουμε.

Οι τρεις αυτές λέξεις που ξεστόμισε, έτσι αβασάνιστα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ευνομούμενη χώρα που οι θεσμοί λειτουργούν θα ήταν αρκετές να κλιθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει ενόρκως: τι ξέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου